null
Foredrag: Prisvinnende fotograf Rena Effendi
Meld deg på

Rena Effendi ble født i Baku, Aserbajdsjan, og vokste opp i Sovjetunionen, hvor hun bevitnet sitt hjemlands vei til uavhengighet – en vei preget av krig, politisk ustabilitet og økonomisk kollaps. Helt siden Rena begynte å fotografere har hennes arbeid konsentrert seg rundt spørsmål om konflikt, sosial urettferdighet, og oljeindustriens effekt på mennesker og miljø.

I forbindelse med vårt mentor program, veiledet Cheryl Newman, får vi besøk av fotograf Rena Effendi. Over helgen skal hun, sammen med bilderedaktøren Cheryl Newman og fotograf Damian Heinisch jobbe med deltakerne mot å forme en profesjonell portefølje med en distinkt fotografisk identitet.
Vi ønsker derfor velkommen til et spennende og unikt foredrag fredag 3. mars kl 14.00 med den prisvinnende fotojournalisten Rena Effendi.

I seks år fra 2002 fulgte Rena Effendi en 1700 kilometer lang rørledning gjennom Aserbajdsjan, Georgia og Tyrkia, og dokumentere konsekvensene dette multimilliard-posjektet hadde på fattige bønder, fiskere og andre borgere. Denne reisen ble hennes første bok Pipe Dreams: A Chronicle of Lives Along the Pipeline, utgitt i 2009. Prosjektet har mottatt en rekke priser, inkludert en Getty Images redaksjonelt stipend, en Fifty Crows International Fund Award, en Magnum Foundation Caucasus Photographer Award og Mario Giacomelli Memorial Fund Award.

I 2012 publiserte Effendi sitt andre verk ”Liquid Land”, hvor hennes bilder fra Baku sette sammen med bilder av sommerfugler fra hennes fars samling. Han var entomolog og samlet over 30 000 sommerfulger i Sovjetunionen. “Liquid Land” understreker temaet sårbarhet og forfallet av miljøet i hennes hjemby.

Over de siste 10 årene, har Effendi dekket historier i den post-sovjetiske regionen, så vel som i Tyrkia og Iran, inkludert Russland-Georgia-konflikten i 2008, kvinner som er offer for heroin og sex trafficking i Kirgisistan, og de skjulte livet til ungdom i Teheran. I 2011 mottok hun Prins Claus Fund Award for kulturell utvikling og flyttet til Kairo. I 2012 ble Effendi en av finalistene i Prix Pictet Global Award for Photography and Sustainability, for dokumentaren om livet til de overlevende etter Tsjernobyl katastrofen. I 2014 vant hun 2. og 3. plass i kategoriene “Observed Portrait Stories” og “Observed Potrait Singles” under World Press Photo Contest.

Du kan se flere av Rena Effendis prosjekter på hennes hjemmeside.

Pris og informasjon

Dato: 
03. Mars 2017 – kl 14 00
Sted:
Nedre Vollgate 8 – Auditoriet hos Bilder Nordic
Pris:
Gratis, men krever påmelding