null
Artist talk med den anerkjente fotografen og filmskaperen Jane Hilton!
Meld deg på

Fascinert av tematikk som er lovlige, men ikke sosialt aksepterte, har Jane Hilton produsert arbeid om prostituerte, sirkus, USAs våpenlover og det 21. århundrets cowboykultur. Bli med på spennende foredrag med den anerkjente fotografen og filmskaperen Jane Hilton 22. februar kl 14:00!

 

«I show people things they wouldn’t ordinarily see and they can put two and two together. LA Gun Club was very different for me because it was quite conceptual. A few years ago I probably would have gone and met the people who were gun enthusiasts, gone back to their homes and photographed them with their guns for example. However, I thought the project was stronger by just showing the targets and keeping the shooters anonymous, just showing their ages and their occupations and why they were there. I think it’s more thought-provoking.» – Jane Hilton for PYLOT Magazine.

 

Om Jane Hilton

Jane Hilton er en britisk fotograf og filmskaper som har rettet oppmerksomheten mot det ekstraordinære i vanlige folks liv, og er kjent for sine arbeider som dokumenterer amerikansk kultur, spesielt den amerikanske vesten, som hun har utforsket de siste tjuefem årene.

Hennes fotobøker omfatter «Dead Eagle Trail» (Schilt Pub, 2010), som skildrer livsstilen til den tjueførste århundrets cowboy; «Precious» (Schilt Pub, 2013) med intime nakne portretter av arbeidende jenter i Nevada; og hennes siste «LA Gun Club» (selvutgitt, 2016) utforsker amerikansk våpenkultur med en samling av unike gjennomskutte målskiver.

Jane er fascinert av tematikk som er lovlige, men ikke sosialt aksepterte. I 2000 fikk hun i oppgave av BBC å lage en serie med ti dokumentarfilmer om to bordeller i Nevada, den eneste staten der prostitusjon er lovlig. De siste to årene har hun brukt på å filme «The Last Lion Tamer», om en familie som har kjempet en kamp for å redde denne livsstilen i det regjeringen vil forby alle ville dyr i sirkus.

Hun bor og arbeider i London, og har blitt vist i en rekke store publikasjoner, som The Sunday Times Magazine, The Telegraph Magazine og FT Magazine. Arbeidet hennes har blitt til flere utstillinger, blant annet hennes nyeste «LA Gun Club» i Eleven Gallery i London i 2016, «American Cowboy». Oversikten over utstillinger kan du finne på http://janehilton.com/

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: 22. februar kl 14:00

Sted: Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Pris: Foredraget er gratis, men krever påmelding via billettlinken i banneret