Foredrag: “Ingenmannsland” av fotograf Tine Poppe
Meld deg på

Rundt 3000 avviste og «ikke-returnerbare“ asylsøkere bor i norske asylmottak. De forblir i ubestemt limbo i flere år, uten tillatelse til å arbeide, ingen rett til nødvendig helsehjelp og ingen mulighet til å forlate Norge til fordel for et annet land. Fotograf Tine Poppe har lenge engasjert seg for flyktninger, og Bilder Nordic har invitert henne til å gi et innblikk i livet som asylsøker.

Tine Poppe har fotografert 12 av disse menneskene som har fått avslag på sine søknader om oppholdstillatelse, men som ikke kan sendes tilbake dit de kom fra, fordi det er for farlig for dem. De kalles papirløse flyktninger. Prosjektet, med tittelen «Ingenmannsland», er dedikert til Yemane Teferi, som døde i januar i år etter å ha bodd 25 år på asylmottak.

 

Vi er glade for å få besøk av Tine Poppe som vil fortelle oss historiene og skjebnene bak ansiktene som trykkes opp mot glasset. I løpet av ca en time vil du få et innblikk i historien til en gruppe mennesker mange ikke kjenner til, og gjennom Tines videoprosjekt bli kjent med eritreiske Yemane Teferi som bodde sine siste 25 år på asylmottak i Norge og Sverige.

Utstillingen er i samarbeid med Antirasistisk senter og kan sees utenfor Stortinget fra 8. – 18. februar 2016.

Om Tine Poppe
Tine Poppe har i en årrekke jobbet med å dokumentere flyktningers liv i Norge. Blant annet laget hun boken “Jeg liker Norge, men Norge liker ikke meg” , hvor hun sammen med forfatter Kari Gellein dokumenterer møter med 28 barn på asylmottak. Hun jobber ellers også med kommersiell fotografering, dokumentarfoto og fotokunst og har i løpet av sine siste syv år som freelancefotograf gjort oppdrag for både forlag, reklame- og designbyråer og magasiner. Hun er særlig opptatt av temaene sosial bevissthet, mennesker og natur, og er Olympus-ambassadør i Norge. Se mer av hennes arbeider her.

Tidspunkt:
Tirsdag 16. februar 2016 kl 18.00

Sted:
Bilder Nordic School of Photography,
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo.

Pris:
Gratis, men krever påmelding.

Påmelding:
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden.