foredrag film - alexander turpin & pernian shafiei
Foredrag: Fra idé til virkelighet med Pernian Shafiei & Alexander Turpin
Meld deg på

Hva er en god idé? Og hvordan går man fra å ha en idé til å faktisk gjennomføre den? Bli med på foredrag med leder av filmkollektivet OSLO16, Pernian Shafiei og filmregissør & foreleser Alexander Turpin, og få et innblikk i ideens verden og hvordan du faktisk får gjennomført dem!

Vi har alle gode ideer, men de har en tendens til å fortsette å være nettopp det – bare ideer. Hvordan setter man de i live? Onsdag 20.november får vi besøk av Pernian Shafiei – leder av flimhuset OSLO16. Hun vil snakke om veien fra idé til gjennomføring – i korte og lange prosjekter. I tillegg kommer Alexander Turpin – filmskaper og foreleser ved Bilder Nordic, og vil ta for seg prosessen bak den prisbelønte filmen «Kill the Rich», og streben etter å finne dramaturgiske og estetiske grep som får publikum til å reflektere og ta inn over seg politisk innhold. Filmen vil også vises denne kvelden.

Om Alexander

Alexander Kereklidis Turpin tok eksamen i filmregi på Den norske filmskolen i Lillehammer i 2016. Han har laget en rekke kortfilmer med fokus på mellommenneskelige relasjoner i grenselandet mellom politikk og privatliv. Mest oppmerksomhet har han fått for eksamensfilmen «Generation Mars», som ble nominert til Student Academy Awards (Student-Oscar) og vist på over 20 anerkjente kortfilmfestivaler i fem verdensdeler, samt for stillbildefilmen «Kill the Rich» som har vunnet priser i Skandinavia og England.

Kill the Rich - Alexander Turpin - screening under foredrag

Fra filmen «Kill the Rich» som vises denne kvelden. Regissert av foreleser Alexander Tuprin

 

Om Pernian

Pernian Shafiei er leder ved filmhuset OSLO16, har master i Internasjonale Relasjoner (NMBU) og visuell antropologi (UiT). Hun har laget antropologisk film «Gutta på Finnskogen», produsert kortfilmserien Oslomonologene i samarbeid med Det Norske Teatret, Viken Filmsenter og hennes arbeidsplass filmhuset OSLO16. Hun har regissert Skjellsord i Skolegården for Norsk Folkehjelp som ble utstilt på Interkulturelt Museum i 2017/18. Shafiei har siden 2011 jobbet med Menneskebiblioteket som er et interaktivt bibliotek for å hindre utenforskap og for å skape samhold. Hun står bak Ski det Videre, Språkkafeen ved biblioteket i Tromsø og Kortfilmfestivalen Kvinner i Film Norden ved filmhuset OSLO16.

OSLO16 Logo - filmforedrag bilder nordic

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: Onsdag 20. november 2019 kl 17:00

Sted: Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Foredraget er gratis, men krever påmelding via billettlinken – velkommen!