null
FOREDRAG: Et dypdykk inn i fotobokverden
med Aron Mörel
Meld deg på

Hvordan skapes en fotobok? Hvordan går man frem for å skape prosjekter som kan bli bøker – og hvem er med i prosessen? Bli med inn i fotobokverdenen med Aron Mörel, grunnleggeren av forlaget Mörel Books.

 

Aron Mörel er grunnleggeren av Mörel Books – et uavhengig bokforlag basert i London. De spesialiserer seg på foto- og kunstbøker med begrensede opplag til en rimelig pris. Mörel Books har som grunntanke at de skal ha et tett samarbeid med både kunstnere og forhandlere, og de er på mange måter et bindeledd mellom de to verdenene. Drivkraften ligger i forholdet mellom kunstner, forhandler og forlag og alle som er med i prosessen skal arbeide med boken av samme grunner – det skal være god energi, lystbetont og alle skal ha et ønske om å skape noe.

“To me photography feels most at home on the page – be it an album, magazine or book. These are mediums that leave the photograph at its most tangible and intelligible – at times in ergonomic perfection – allowing the viewer to read images at any pace or in any sequence.” – Aron Mörel

Om Aron Mörel

Aron Mörel er kjent for å la kunstnerne få frie tøyler og man får ofte inntrykk av at han håper at et prosjekt ikke blir helt som det var tenkt at det skulle bli. Han er ikke interessert i en spesiell type stil, interessene hans har endret seg i løpet av årene og i følge ham selv er det dette som har vært morsomt hele veien. Fokuset hans utvider seg og smalner ofte ned til noe veldig konkret i tidsperioder, noe som gjør at kunstnerne han jobber med er like ulike som interessene hans.

Bokformatet er med på å spre fotografiet til massene. Prints og gallerier er interessante, men de er utilgjengelig for de fleste, både fysisk, psykisk og økonomisk. Aron har en tanke om at fotografiet ønsker å bli masseprodusert på en eller annen måte, og at boken er et fantastisk format for kunsten, fordi det er billig og lett tilgjengelig for massene.

Om Mörel Books

Mörel Books ble grunnlagt i 2008, en tid der mange nye og mindre bokforretninger åpnet i London. Aron husker at han hadde sett mye bra kunst presentert i fanziner, og det var kombinasjonen av bred tilgjengelighet og god kunst som ga han ideen til Mörel Books. I begynnelsen var planen at forlaget skulle være ganske lite. Han så ikke hvor stort det kunne bli, men det vokste seg raskt større, og fra 2008 til i dag har dette nettverket eksplodert. De begynte med rundt 30 utgivere i 2008, til å ha rundt 300 i dag.

Mörel Books har publisert bøker med anerkjente kunstnere som Roger Ballen, Patti Smith, Boris Mikhailov, Ryan McGinley, Terry Richardson, Thomas Ruff, Antoine D’Agata, Gerard Malanga, Robert Mapplethorpe og Edwyn Collins.

Du kan se mer på Mörel Books’ nettsider.

Morel Books - foredrag bilder nordic school of photography fotoskole

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: 14.september kl 18:00-19:00

Sted: Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8

Pris: Gratis