Foredrag: Directing & Editing photography med Cheryl Newman & Nicholas McLean (endret)
Meld deg på

Hvordan nærmer du deg en historie visuelt? Hvordan gjør du visuell research? Hvordan regisserer, redigerer og kuraterer du fotografi? Hvordan tilnærmer du deg portvakter i bransjen? Bilder Nordic School of Photography har gleden av å invitere deg til en innsiktsfull kveld med foredraget Directing Photography, med to svært ressurssterke og erfarne regissører av fotografi; Cheryl Newman og Nicholas McLean. Du vil få en verdifull innsikt i den kreative prosessen, hvor Cheryl og Nick vil dele sin lidenskap for å jobbe med fotografer og deres forståelse av hvordan du får mest mulig ut av dine fotografiske prosjekter.

Om Nicholas McLean (NB! erstatter Laara Matsen)
Etter å ha fullført sin utdanning innen kunst og kunsthistorie, startet han en karriere innen kommunikasjon og markedsføring i London som senere brakte ham til flere steder i verden som Stockholm, New York, Tokyo og til slutt Oslo. Han arbeidet for noen av verdens fremste kreative byråer hvor han jobbet med store internasjonale kunder som BMW og Apple. I 2006 grunnla han det kreative kollektivet Life is Carbon, og deres forlag Édition du LIC som ble grunnlagt i 2012.

Édition du LIC er en uavhengig publiser som har spesialisert seg på skapelsen av provokative samtidskunstbøker fra emerging til masters innen avant-garde fotografer. Etter å ha utgitt over 20 kunstbøker i samarbeid med fotografer, designere og forfattere, kan Nicholas gi et unikt innblikk den kreative prosessen og samarbeidet rundt regi og kuratering av kunstprosjekter.

Cheryl Newman
Cheryl Newman er en av Europas mest anerkjente bilderedaktører. De siste ti årene har hun jobbet i The Telegraph Magazine, og bladet har i løpet av disse årene sanket flere priser for sitt redaksjonelle arbeid. Cheryl har solid kunnskap i de fleste fotografiske sjangre, og har bestilt både mote-, dokumentar- og kunstfotografer. Hun har jobbet med flere anerkjente fotografer, blant andre Nadav Kander, Miles Aldridge og Tim Walker, men er kjent for sitt fokus på unge og lovende fotografer. I tillegg til å jobbe som bilderedaktør har Cheryl vært i juryen på flere fotokonkurranser, blant annet National Portrait Gallery i London, og er en svært erfaren workshopholder. Cheryl jobber i dag som selvstendig konsulent i fotobransjen. Ved Bilder Nordic holder hun jevnlig mentorprogrammet Art & Storytelling, som strekker seg over tre måneder med fokus på prosjektarbeid og porteføljeutvikling.

 

Velkommen til foredraget Directing Photography!

PRAKTISK INFORMASJON

Tidspunkt:
Torsdag 28. januar kl 18.30 – 20.00.

Sted:
Bilder Nordic School of Photography, Oslo.

Pris:
Gratis, men krever påmelding.

Påmelding:
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden.