null
Nettkurs i filmfortelling | Manus & historiefortelling over to kvelder 5.januar & 12.januar
Få en introduksjon til hvordan det er å jobbe med ideutvikling og historiefortelling i film!
Meld deg på her

Som filmskaper og manusforfatter ønsker du at publikum skal bli engasjert av fortellingen din. En av de viktigste delene for å få til dette er å ha et godt manus og en god historie i bunn. Men hvordan gå frem for å lage dette? Det er det vi skal se nærmere på i dette kurset!

 

Så å si alle fortellinger hviler på en struktur. I dette kurset skal vi se på noen av de vanligste måtene å strukturere filmfortellinger på. Det handler på ingen måte om å følge en oppskrift – men en måte å sette sammen tanker og idéer til en fortelling som beveger seg fremover – og engasjerer!

 

Dette er et praktisk kurs hvor deltagerne er aktive. Vi kommer til å ha flere korte øvelser, se på noen eksempler, og diskutere i felleskap, i tillegg til at kursleder Viktor kommer til å gi en kortere teoretisk innføring i faget.

 

I tillegg til dette vil alle deltagerne få tilbakemelding på arbeidet sitt mellom den første og andre økten slik at deltagerne selv kan velge hvor mye tid de ønsker å bruke på å skrive mellom øktene.

 

Hvis du har en idé til en historie som du ønsker å videreutvikle så er du hjertelig velkommen til å bruke kurset til dette, men det er ikke noe krav om å ha med seg en idé da vi også kommer til å ha noen øvelser som handler om nettopp det å komme opp med idéer! Du trenger heller ikke å ha noe erfaring med film eller skriving, det holder med interesse og engasjement!

Også viktig å poengtere at vi ikke lager filmen i dette kurset, men arbeider med idéer og manus.

Om kursholder

Viktor Parkrud er utdannet filmregissør ved Den norske filmskolen på Lillehammer, og har i tillegg studert manusskriving i Sverige. Han har regissert en rekke kortfilmer, men har brukt mesteparten av tiden de siste årene til å skrive manus. Viktor har skrevet flere kortfilmer, et spillefilmmanus, han har vært manuskonsulent på flere teaterstykker og holder kurs innenfor manusskriving og dramaturgi.

Program for kurset

Kurset består av 2 økter med en ukes mellomrom. Første økt fokuserer på grunnleggende dramaturgi, idémyldring og utvikling av idéer. Mellom første og andre økt får alle en kortere skriftlig tilbakemelding på en av idéene som dere ønsker å jobbe videre med. Andra økt fokuserer på fordypning av dramaturgi og hvordan dette kan brukes konkret i de valgte idéene. Vi kommer også til å trene på å gi hverandre tilbakemelding på idéer, noe som hjelper på å skape et felles språk rundt filmfortellinger.

PRAKTISK INFORMASJON

Tidspunkt
Kurset går over to tirsdagskvelder fra 17:30 til 21:00. Kurset starter opp når vi har nok påmeldte til å  sette opp en kursrekke.

Kursdatoer:

5.januar

12.januar

Hvor
Digitalt på nettforelesningsplattformen Zoom

Pris
100kr i påmeldingsgebyr

Antall deltakere
14

Merk at påmelding til kurs og workshops er bindende. Les Vilkår for workshops ved Bilder Nordic her før påmelding.