Erik Fuglseth - bilder nordic

Erik Fuglseth (NO)

Erik Fuglseth er en teknisk god og kreativ fotograf med lang fartstid i reklamebransjen og i fotomiljøet i Norge generelt.

Erik var fotoelev på Strømmen videregående skole i 1980, før han dro til California for å arbeide med audiovisuelle produksjoner ved Audiovisual Center i Palo Alto. Deretter startet han sitt eget firma som fotograf i Oslo, og var formann i Norske Reklamefotografer i tre år. Han har vært en sentral skikkelse i fotomiljøet i Norge siden 80-tallet, og har vært aktivt involvert i Norske Reklamefotografers forening gjennom store deler av karrieren.

På hans merittlitste står en rekke priser, i tillegg til flere gruppe- og soloutstillinger. Han vant Gullsnitts ærespris i 2015, og har tidligere år tatt gull en rekke ganger. Han har stilt ut arbeidet sitt i blant annet Fotografiens Hus, Norsk folkemuseum, Photokina i Køln og Astrup Fearnley-museet.

Kundelisten hans består av Telenor, Orkla, Stabburet, Sørmarka Hotell, Centrica Energy, Norwegian, Flytoget, Intersport, Apotek 1, Vinmonopolet, DSS, Rederiforbundet, Norges sykepleierforbund med mange flere.

Erik begynte som foreleser ved Bilder Nordic i 2013, og underviser i lyssetting for alle klasser. Han er en grundig, dyktig og humoristisk foreleser med erfaringer og tips fra bransjen som han villig deler videre til studentene.

I et gammelt bygg på Fornebu som en gang var brannstasjon, ligger Studio Fuglseth, som drives av Erik i dag. Her arbeider han, og tar i mot små og store kunder. I løpet av året inviterer han ofte klassene til en hel dag med oppgaver i studio, der studentene får arbeide i et profesjonelt studio med god veiledning og mulighet for å eksperimentere.

Se arbeidene hans her