Bård Ek - foreleser bilder nordic

Bård Ek

Bård Ek har en bachelor i fotografi fra West Surrey College of Art and Design i Storbritannia. Siden 1990 har han jobbet med mange forskjellige typer fotografi, som reklame, magasin, mote, mat og video. Han har jobbet både kunstnerisk og kommersielt, og markert seg i norsk fotografi med sin særegne estetikk og bruk av farger. Bård har gitt ut flere bøker med egne prosjekter.

I sin siste bok «LED» tar Bård Ek bilder av kunstig lyssatt natur om natten:

«Ved å lyse opp skog, sletter og hav ved hjelp av LED-lys utforsker Ek det kunstige skillet som har oppstått mellom menneske og natur. Selv om vi er del av økosystemet og er avhengig av naturen, distanserer vi oss stadig mer og bruker den heller som inntektskilde, treningsrom eller et vakkert bilde. Det som en gang var en naturlig symbiose er blitt en motsetning. Naturlig – eller menneskeskapt og kunstig».

Ved siden av kommersiell fotografering og egne prosjekter har Bård undervist i over ti år. I denne perioden har han også fullført praktisk pedagogisk utdannelse ved Høyskolen i Oslo og Akershus. Ved Bilder Nordic underviser han i Bildekommunikasjon I og II.

Les mer om Bård Ek her: https://www.baardek.com