SCHOOL OF VISUAL ARTS (US)

Samarbeidet mellom Bilder Nordic og SVA gir deg muligheten til å bygge på din toårige fotografutdanning til en bachelor i fine arts! School of Visual Arts ligger i New York, og er en av USAs sterkeste og mest anerkjente kreative skoler.

Bilder Nordic School of Photography er stolte av samarbeidet vi har med School of Visual Arts i New York! Ønsker du å bygge på din toårige fotografutdanning kan du nå oppnå en Bachelor i Fine Arts ved fotolinjen til en av de mest anerkjente kreative skolene i USA.

School of Visual Arts har vært ledende i utdannelsen av kunstnere, designere og kreative fagfolk i mer enn seks tiår. Med et fakultet bestående av fremstående fagfolk, en dynamisk læreplan og et fokus på kritisk tenkning er SVA en katalysator for innovasjon og samfunnsansvar. Skolen, som består av mer enn 6000 studenter på Manhattan-campusen og 35 000 alumni-studenter i 100 land, representerer også en av de mest innflytelsesrike kunstneriske miljøene i verden.

SVAs fireårige fotografistudie er et fulltidsprogram som ligger under avdelingen Fine Arts. Fine Arts-avdelingen tilbyr også studier innen reklame, animasjon, cartooning, datakunst, dataanimasjon & visuelle effekter, design, film & video, fine arts, illustrasjon, interiørdesign og visuelle & kritiske medier.

Som tidligere Bilder Nordic student oppfyller du kravene for de to første årene ved SVA, det betyr at du kun må fullføre de to siste årene av fotografistudiet for å oppnå en Bachelor i Fine Arts.

Fotolinja ved School of Visual Arts utdanner studenter i både de kreative og teknologiske aspektene ved fotografi og setter fokus på de forskjellige jobbmulighetene som finnes i markedet.

Dette lærer du
Etter fullført studie vil du ha en profesjonell tilnærming til utskrift på både svart-hvitt og fargebilder, hvordan du lyssetter i studio, hvordan du bruker mellom- og storformatskameraer og hvordan du arbeider med digitalt materiale. Du vil ha hatt muligheten å fordype deg i motefotografi, landskapsfotografi, stilleben, portrettfoto, fotojournalistikk og andre sjangere. Du vil ha en forståelse av den profesjonelle verden utenfor SVA – praktisk og strategisk kunnskap til å lande en stilling hvor du kan utnytte dine ferdigheter.

Valgfag
Avdelingens fakultet har utvidet til over 80 forelesere, inkludert aktive fotografer, kunsthandlere, kritikere, forleggere og fotoredaktører. De mer enn 40 valgfagene – som vi streber etter å holde oppfinnsomme, utfordrende og dagsaktuelle – inkluderer Bilderedigering & Kuratorpraksis, Fotografi: Business & Praksis, Selvportrett, Å skrive om fotografi, Mote: Konsept & Narrativ, Still Life: Objekter av begjær & avsky samt Foto & kino .

Fasiliteter 
Avdelingens tekniske anlegg har nylig vært totalrenovert og alle våre fasiliteter, både analogt og digitalt, er åpne til 02:00 (04:00 under eksamensukene i semesteret). Medium – og storformatskameraer, samt digitale bakstykker for begge, er tilgjengelig for studenbruk. Vi tilbyr også digitale arbeidsstasjoner og en videoredigeringssuite.

Mentorprogram
Fjerdeårs-studenter har mulighet til å arbeide med mentorer for feedback på sitt arbeid. Basert i New York har vi en rekke lokale talenter å arbeide med. Vårt mentorprogram inkluderer blant andre Tina Barney, Gregory Crewdson, Glenn Luchford, Platon, Taryn Simon og Lorna Simpson. Mentorprogrammet inkluderer også mektige bransjefolk; bilderedaktører fra Details, Interview, The New York Times, Newsweek og Vanity Fair, kreativ leder ved Fader and W, fotokritikeren i The New Yorker, sjefsredaktøren ved Artforum og mange flere.

De to første årene i en bachelor ved SVA tilsvarer det faglige innholdet i en toårig fotografutdanning. Du begynner derfor rett på tredje skoleår. Nedenfor får du en oversikt over fagene du går gjennom på SVA. 

Tredje skoleår
I tillegg til kurs i kunsthistorie og humanities&sciences må tredjeårs-studenter fullføre følgende fag:

PHD-3040 / PHD-3045 – Photography Seminar I & II
Når de grunnleggende fotografiske verktøyene beherskes legges fokuset på den enkeltes interesser og forståelse for omverdenen i arbeidet med å utvikle en portefølje. Studentene oppmuntres til å våge å tenke nytt og ikke være forsiktige og avventende. Gjennom denne tilnærmingen oppmuntres studentene til å utfordre grensene for tradisjonelt fotografi gjennom teori, innhold, kontekst og fotografisk kvalitet.

PHD-3060 – Visual Literacy Survey
Målet med faget er å gi et overblikk over samtidsfotografi og trender siden 1960 gjennom fine-art, reklame, fotojournalisme og andre sjangere og hvordan dette kan relateres til fotografi i dag. Studentene skal også utvikle egen evne til å vurdere fotografi, se moderne utvikling samt bevisstgjøres på egen persepsjon og reaksjon på samtidsfotografi. Studentene skal kunne uttrykke egen bildekritikk og estetikk i skriftlig form.

PHD-3083 / PHD-3091
Fokus settes på fotografens arbeidsflyt. Studentene jobber med mellomformatskameraer med Leaf-bakstykke som er koblet til en datamaskin med Adobe Lightroom. Fotografens ansvar for bildet fra det tas til det er klart på print, og hvordan denne prosessen strømlinjeformes, behandles i kurset.

Fotografer i dag kan finne interessante uttrykksformer innen digital video, multimedia og lyduttrykk for sine kunstprosjekt. Disse mulighetene utforskes i dette kurset. Det legges vekt på å skape forståelse for den komplekse relasjonen som finnes mellom det statiske bildet og dynamikken som finnes i bevelgelse, lyd og tid. I tillegg til å lage et kunstprosjekt lærer studentene å lagre arbeid for QuickTime og DVD formater. Andre program som brukes er Adobe Photoshop, After Effects, Apple Final Cut Pro, iMovie, iDVD, DVD Studio Pro og QuickTime Pro.

Valgfag
Tredjeårs-studenter må ta to semestre med valgfag som kan velges fra følgende avdelinger :
Datakunst, dataanimasjon & visuelle effekter, film, video & animasjon, fine-art eller fotografi.

Fjerde skoleår
I tillegg til eventuelle gjenstående krav innen kunsthistorie eller humanities & sciences må
fjerdeårs-studenter fullføre følgende fag:

PHD-4080 / PHD-4085
 – Photography Thesis I & II
Det fjerde året kulminerer i et fotografisk arbeid og er begynnelsen på et profesjonelt forhold til fotografisk arbeid. Kurset krever fokus og konsentrasjon, og man ønsker å skape en fellesskapsfølelse i klasserommet. Photography Thesis I & II skal veilede studentene i utformingen av en enhetlig portefølje som utfordrer forutintatthet i forhold til mediet. Målet er å styrke en interesse innen alle former for fotografi, under premisset at meningsfullt arbeid kjennetegnes av personlig uttrykksform i alle sjangere.

I tillegg må studentene velge fag tilsvarende 12 studiepoeng innen fotografi i fjerde studieår.

Independent study
På SVA tilbys muligheten for å utforske et ønsket prosjekt som ikke ligger inne under den enkelte students avdeling. Den enkelte må snakke med skolen om de formelle kriteriene for å søke om dette.

Internships
Studentene kan få verdifull erfaring gjennom å utvide sitt profesjonelle nettverk ved å ha en praksisplass. Det er et visst minstekrav i forhold til gjennomsnittskarakter for å få denne muligheten. The Office of Career Development på SVA må kontaktes for informasjon og søknadsskjema.

OBS: Studenter som søker over til SVA må fullføre et sommer-kurs i Humanities & Science  for å kunne starte på femte semester høsten 2015. Sommerkurset må gjennomføres sommeren før du begynner som heltids-student ved SVA.

Fritak
For å få fritak fra første og andreårs studio-kurs må din portefølje vise en sterk profesjonalitet i områdene som dekkes av første og andreårs studio-kurs.

Les mer om faglig innhold på School of Visual Arts her.

Som Bilder Nordic-student søker man til SVA på lik linje med alle andre. Dette betyr at det ikke er reservert noen plasser spesielt til våre studenter, og man bør derfor legge ned en solid innsats i opptaksprøven. 

Opptaksprøve
For å søke ved SVA må du levere følgende:
– Portefølje
– “Statement of intent” (motivasjonssøknad)
– Dokumentasjon på gjennomført engelsk-test
– Vitnemål fra Bilder Nordic

Du oppretter en søker-profil og registrerer deg elektronisk på School of Visual Arts sin studentportal.

Du kan lese mer om søknadsprosessen & opptakskrav her.

OBS: For å vurderes til SVA må du ha oppnådd karakteren C eller bedre i alle fag ved Bilder Nordic. Alle søknader håndteres direkte av SVA, og Bilder Nordic kan ikke påvirke om din søknad godkjennes.

Engelsk-test
For å studere ved utenlandske skoler er det vanlig at man må fremvise en bestått engelsk-test. Hos SVA må man ha gjennomført en iBT TOEFL med score minimum 79 eller en IELTS med score på minimum 6.5. Du kan lese mer om TOEFL-testen og se hvor og når du kan gjennomføre testen her.

Dersom du ikke når helt opp, men oppnår 61 (på iBT TOEFL) eller 5.5 (på IELTS) har du muligheten til å søke inn på engelsk som andrespråk-programmet. Dette er et toårig studio art program som du kan lese mer om her.

Lånekasse-støtte
Bachelor-graden i Fine Arts kvalifiserer for studiestøtte hos Lånekassen. Når du søker studiestøtte til utlandet kan du få innvilget penger til basisstøtte, skolepengestøtte og reisestøtte. Du kan lese mer om studiestøtte til Bachelorgrad i USA her.

SVA - ta en bachelor i new york bilder nordic fotoskole

PRAKTISK INFORMASJON

Studiestart
Sommeren 2021


Søknadsfrist
Løpende opptak frem til studiestart


Varighet
To år heltid


Studieavgift
Se oppdaterte studieavgifter for utdanningsløpende som SVA tilbyr her.


Statens Lånekasse
Godkjent for lån og stipend


ANDRE UTDANNINGER: