Foto: Tonje Bøe Birkeland 

Bli med på artist talken: Ekspedisjoner i Ukjente Territorier med fotografer

Tonje Bøe Birkeland og Monica Strømdahl.

13.april – kl.18.00

Arrangementet er gratis, men krever påmelding via link

Lyst å få et innblikk i hvordan det er å jobbe som fotograf? I denne digitale artist talken møter vi to fotografer som bruker kameraet til å utforske ukjente territorium på forskjellig måter. Foto artistene vil ta oss med på en visuell reise hvor både fysisk sted og budskap spiller på hverandre.

Tonje Bøe Birkeland vil presentere prosjektet sitt: THE CHARACTERS, en serie hvor alter egoer fra fortiden gir kvinnen en plass i landskapet og utforsker historiens sannhetsverdi.

«Prosjektet har vært i prosess siden 2008 og utgjør hele mitt kunstnerskap. THE CHARACTERS har blitt et livslangt prosjekt: Mitt liv får forme karakterenes-og prosessen med å skape dem får forme –og tidvis utgjøre –mitt liv.Reisene er en metafor for en indre reise, karakterene metaforer for den skapende kunstneren, forankret i fortiden og samtidig et utvidet selvportrett»

Monica Strømdahl sine prosjekter handler ofte om politiske og sosiale temaer rundt leve- og oppvekstforhold. Prosjektet Flophouse America dokumenterer dagliglivet til de som bor permanent på rimelige hotell i USA.

Monica bodde selv i disse hotellene med disse menneskene over lang tid, og har dokumentert livet og usikkerheten i miljøet. Hun vil også presentere prosjektet Metamorphosis, som tar for seg følelsen av å vokse opp i Oslo sentrum og overgangene mellom barn og voksen, og dag og natt.

Det nærmer seg søknadsfrist 29. april – les mer om våre utdanninger her!