null
Artist talk: Terje Abusdal
Meld deg på

Hvordan skaper man arbeider mellom fakta og fiksjon? Bli med på spennende foredrag med den anerkjente fotografen og kunstneren Terje Abusdal!

I 2017 vant Terje Abusdal den prestisjefulle prisen Leica Oscar Barnack Award med prosjektet Slash & Burn. Samme år vant prosjektet Nordic Dummy Award og var en av finalistene på Luma Rencontres Dummy Book Award, Unseen Dummy Award og Alec Soths Juror’s pick på Magnum Photography Awards.

Terje har hatt en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt, sist ved Mattatoio di Roma i Italia og Fotogalleriet i Oslo.

I wanted to tell about the past using images, but in order to do so I had to somehow reinvent it. My decision was to focus on the central element of the Forest Finns’ culture: the slash-and- burn technique. That is how fire and smoke became the theme of the project – Terje Abusdal om prosjektet «Slash & Burn» for C41 Magazine

 

Foredraget

Han vil ta for seg hans liv og arbeid med sine tre prosjekter Slash & Burn, Radius 500 Metres og Hope Blinds Reason, og gi et innblikk i hvordan man forteller historier som allerede har skjedd og hvordan man kan gå fram for å bruke fakta i fiktive gjenfortellinger.

Slash & Burn

I perioden 2014-2018 reiste jeg rundt i Skandinavia og fotograferte skogfinner – etterkommerne av finske svedjebrukere som utvandret på 1600-tallet. I Norge er de en av våre fem nasjonale minoriteter, i Sverige er de offisielt regnet som utdødde. Prosjektet tar utgangspunkt i denne logiske spagaten og utforsker hva det vil si å være skogfinne i dag – fire hundre år og tolv generasjoner senere – i en tid når det opprinnelige levesettet for lengst har forsvunnet og ingen lenger snakker språket. Utgitt på Kehrer Verlag i 2018. Vinner av Leica Oscar Barnack Award og Fotogalleriets Nordic Dummy Award. Presentert ved 15 utstillinger nasjonalt og internasjonalt.

Radius 500 Metres

Arkivprosjekt basert på min bestefars bilder tatt på 70- og 80-tallet i en halv kilometers omkrets av vår families Esso-stasjon i Setesdal. Arbeidet er en utforsking av egen historie og barndom, men også et tilbakeblikk på hvordan samfunnet vårt så ut før oljerikdommen. Er lavere kjøpekraft og mindre velferd nødvendigvis er et ubetinget onde? Utgitt på Journal i 2015, samt to separatutstillinger i 2018.

Hope Blinds Reason

I perioden 2014-2016 gjennomførte jeg fire reiser til India, hvor jeg fulgte elven Ganges fra kilden i Himalaya til utløpet i Bengalbukta. Utgis på Journal sommeren 2019. Separatutstilling Fotogalleriet 2017.

PRAKTISK INFORMASJON

Dato:
Torsdag 6.juni kl 17:00 – 18:30

Sted:
Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Pris:
Gratis, men krever påmelding via billettlinken