null
Artist talk: Pieter Ten Hoopen
Meld deg på

Hva er viktig når man skal fortelle en historie? Hvordan finner man sin egen måte å fortelle de på, og hvordan skiller man seg ut som fotograf i dag? Bli med på spennende artist talk med den internasjonalt anerkjente fotografen Pieter Ten Hoopen torsdag 4. april!

Kunsten å fortelle historier

Pieter har arbeidet som fotograf i over 18 år, både med redaksjonelt arbeid, personlige prosjekter og kommersielle oppdrag. Han begynte i fotojournalistikken, men skjønte fort at det ikke var pressefotograferingen som var det som var tiltrekkende. Han ville fortelle historier:

I enjoy being with people for a longer time. For me, it’s very much about the story – the camera is just a tool or a technical thing to be mastered. It’s the same with film – it’s the narrative form that I am interested in. – Pieter for ODALISQUE Magazine

 

Han har jobbet med flere dokumentariske langtidsprosjekter som har fått internasjonal anerkjennelse. Han har stilt ut prosjektene sine blant annet i Arles, Mulhouse og Fotografiska Stockholm. I 2010 vant han World Press Photo Awards under kategoriene daily life stories og portrait. Han ble samme året kåret til Photographer of the year i Sverige.

Om artist talken

Pieter vil presentere sitt arbeid generelt, men også fokusere på hvordan man kan utvikle sin egen stemme i fotografiet, og hvordan man etter mange år i bransjen kan endre retning og hvordan man finner inspirasjon.

Om Pieter

Pieter Ten Hoopen er en erfaren, internasjonalt anerkjent fotograf og filmskaper bosatt i Stockholm. Han arbeider med redaksjonelt arbeid, personlige prosjekter og kommersielle oppdrag og har et bredt spekter av kunder, som New Yorker, New York Times Magazine, Le monde og Plan International. Pieter har arbeidet som dokumentarfotograf siden 2002, og har arbeidet på en rekke langtidsprosjekter, gitt ut bøker og han underviser i fotojournalistikk på flere skoler og institusjoner.

Se mer av Pieters arbeid på hans nettside.

Pieter Ten Hoopen - foredrag bilder nordic

PRAKTISK INFORMASJON

Dato:
Torsdag 4. april 2019 kl 17:30

Sted:
Auditoriet, Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Artist talken er gratis, men krever påmeldig via billettlinken i banneret.

Se mer av Pieter Ten Hoopens arbeid:

Nettside

Instagram