Fotoskolen Bilder Nordic inviterer til Artist Talk med den legendariske motefotografen Paolo Roversi
Artist talk: Paolo Roversi
Velkommen til artist talk med en bauta
innen motefotografi; Paolo Roversi!
Meld deg på
Shoot Gallery og Bilder Nordic School of Photography har gleden av å invitere til en artist talk  med en bauta innen moteverdenen – Paolo Roversi! På Kulturhuset i Oslo får du i løpet av halvannen time et intimt innblikk i Roversis historie, karriere og fotografi.

 

Italieneren Paolo Roversi er en levende legende som har fotografert supermodeller og artister som Rihanna, Kendal Jenner, Natalia Vodianova, Kate Moss, Gemma Ward, Kristen McMenamy og Linda Evangelista. Med en karriere på topp i fire tiår, har hans bilder preget magasiner som Vouge, Vanity Fair, W-Magazine, New York Time Magazine, Interview og i-D. Han har skapt kampanjer for Christian Dior, Yves Saint Laurent og Valentino for å nevne noen.

 

Paolo er en mote- og kunstfotograf som er mest kjent for sine slående, intime portretter med tydelige referanser til klassisk kunst. På tidlig 80-tallet gjorde han 8×10 storformat Polaroid til sin signaturstil, et medium som fortsatt definerer ham i dag. Det sies at da Polaroid sluttet produksjonen av sine negativer, kjøpte Paolo opp de lagerbeholdningene som var tilgjengelig, godt bevart i frysebokser for fremtiden.

 

Paolo begynte å fotografere i tidlig alder på en tur til Spania, som ledet ham til å bygge et mørkerom i hjemmet sitt etter turen. Han begynte sin profesjonelle karriere i 1970 som fotojournalist, men fikk raskt fokus over på mote. Etter en kort periode som assstent for Laurence Sackmann, begynte han med sine egne fashion editorials og kampanjer mot merkevarer, som over årene gjorde ham til en av moteverdenens mest ettertraktede fotografer.

 

Paolo sine arbeider har vært premiert og utstilt i Paris, Milan, London, Berlin og New York. Shoot Gallery i Barcode har nå gleden av å presentere Paolo Roversis bilder i Norge for aller første gang! Utstillingen som åpner 26. April vil vise hele 45 verk fra hans arbeider innen mote, portrett, akt og lysmaling. På grunn av hans unike blikk for farger og klassisk komposisjon, samt hans myke fremtoning, er vi ofte dratt mot å studere bildene hans som malerier.

 

Velkommen til en artist talk av de sjeldne! Husk å melde deg på for å sikre din plass – kun 180 plasser tilgjengelig!

PRAKTISK INFORMASJON

OSLO

Dato:
Torsdag 26. april kl 11.00.

Sted:
Kulturhuset,
Youngs gate 6, 0181 Oslo.

Pris:
Gratis

Maks antall plasser: 180