null
Artist talk | Laia Abril
Allerede i tyveårene markerte den engasjerte kvinnelige fotografen Laia Abril seg med en rekke
fotoprosjekt knyttet til tema som seksualitet, spiseforstyrrelser og likestilling. Abril er kjent
for sin dyptgående research og konseptualisering av vanskelige tematikker,
noe som har gjort henne internasjonalt anerkjent med både solo-utstillinger og en rekke fotobøker.
Meld deg på

Allerede i tyveårene markerte den engasjerte kvinnelige fotografen Laia Abril seg med en rekke fotoprosjekt knyttet til tema som seksualitet, spiseforstyrrelser og likestilling. Abril er kjent for sin dyptgående research og konseptualisering av vanskelige tematikker, noe som har gjort henne internasjonalt anerkjent med både solo-utstillinger og en rekke fotobøker.

I sin arbeidsprosess bruker Abril journalistisk metode som utgangspunkt for konseptualisert kunst, noe som gir henne mulighet til å jobbe videre med temaer i flere serier. Et eksempel er hennes pågående langtidsprosjekt “A History of Misogyny” som tar for seg en rekke aspekt ved kvinneundertrykkelse, både historisk og i et samtidsperspektiv. Prosjektet består av flere deler, blant annet et kapittel om abort, et kapittel om menstruasjon og et pågående kapittel om voldtekt.

 

Laia Abrils arbeidsmåte krysser flere sjangere – utgangspunktet er på mange måter dokumentarisk, mens formen er konseptuell, som en respons på et behov for å formidle historier som ikke så lett lar seg dokumentere eller visualisere.

“There are so many stories, and it was important to find ways of telling them visually. The image of the handcuffs is a reconstruction because, of course, I was not present. No one was. The stories are true, the research is journalistic, the imagery is sometimes imaginative and sometimes documentary.” – Laia Abril, intervju med The Guardian

Om Laia

32 år gamle Laia Abril er en multikunstner, som kombinerer både fotografi, tekst, video og lyd. Hun er utdannet innen både journalistikk og fotografi , og startet i 2009 på et fem år langt artist residency ved FABRICA, Benettons research center i Italia, hvor hun jobbet som kreativ redaktør i magasinet COLORS, og i tillegg startet en fotobok-redaksjon. Abril har gitt ut fem fotobøker og blant annet vært representert med utstilling på den internasjonalt anerkjente fotfestivalen Rencontres Arles. Hun har vunnet og vært nominert til en rekke priser for sine fotobøker, som Photo Españia Book Award og Prix Pictet. Abril holder jevnlig foredrag, workshops og underviser.

Både Magasinet Fotografi og Dagens Næringslivs magasin D2 har omtalt henne denne våren, og vi har endelig gleden av å invitere til artist talk med den anerkjente kunstneren-  velkommen!

PRAKTISK INFORMASJON

Tid: 26. april 2019 kl 12:30

Sted: Auditoriet ved Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Pris: Gratis men krever påmelding via billettlinken i banneret.