null
ARTIST TALK: KAROLINE HJORTH
Meld deg på

Hvordan bruker man portrettet som metode for handlingsrettet endring i samfunnet? Bli med på spennende foredrag med kunstner og skribent Karoline Hjorth, og få et innblikk i hvordan man jobber med tverrfaglige samarbeidsprosjekter og portrettering!

Med utgangspunkt i portrettet som metode arbeider fotograf, kunstner og skribent Karoline Hjorth i spenningsfeltet mellom det sosiale, politiske og personlige. Iscenesatt fotografi, dokumentarisme, skulpturelle kostymer og monologer kombineres både i tverrfaglige samarbeidsprosjekter og i egen kunstneriske praksis, med en målsetning om å utfordre vår realitetsforståelse og stimulere til handlingsrettet endring.

Foredraget
Karoline vil ta for seg eget liv og arbeid, hvordan man kombinerer fotografi, skulpturelle kostymer og monologer i tverrfaglige samarbeidsprosjekter og i egen kunstnerisk praksis. Hun er mest kjent for prosjektet «Eyes as big as plates», som er gjort i samarbeid med den finske kunstneren Riitta Ikonen, og handler om det moderne menneskets tilhørighet i naturen. Serien omfatter nå over 70 arbeider fra 13 land og skal utvides ytterligere de neste årene.

Karoline Hjorth

Hjorth fullførte BA Photographic Arts og MA International Journalism ved The University of Westminster (London) i 2009 og gav ut sin første bok Mormormonologene (Forlaget Press) i 2011. Samme år startet hun samarbeidet med den finske kunstneren Riitta Ikonen, som åtte år senere har resultert i en serie prosjekter, publikasjoner og en omfattende internasjonal utstillingsturné. Samarbeidsprosjektet Eyes as Big as Plates, som i 2011 startet som en undersøkelse av skandinavisk forklore og naturforståelse, har utviklet seg til en global undersøkelse av det moderne menneskets tilhørighet i naturen. Serien omfatter nå over 70 arbeider fra 13 land og utvides ytterligere med flere planlagte produksjonsreiser og utstillinger i 2019 og 2020.

Hjorths arbeider er blant annet vist i utstillinger ved The Royal Academy of Arts, The Chimney NYC, Salamanca Arts Centre (Tasmania), Landskrona Fotofestival, Shoot Gallery, NADA Miami, Kiasma Museum for Samtidskunst (Helsinki), Fotogalleriet, Nasjonalmuseet for Kunst, arkitektur og Design (DKS), Rom for Kunst, Grønlands Nasjonalmuseum, Gallery Factory (Seoul) og Trøndelag senter for samtidskunst, blant andre. Eyes as Big as Plates ble i 2017 utgitt i bokform og ble nominert til Paris Photo/Aperture Foundations First Photobook Award og vant Gull i Årets Vakreste Bøker. Kunstnerduoens andre bok Time is a ship that never casts anchor ble utgitt i 2018, etterfulgt av Hjorths soloprosjekt Algoritmeanekdoter – beretninger om kjærlighet på nett i januar 2019 (Press).

Karoline Hjorth foredrag fotoskolen bilder nordic

PRAKTISK INFORMASJON

TID | Torsdag 23.mai kl 17:00-18:30

STED | Bilder Nordic School of Photography
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Foredraget er gratis, men krever påmelding via billettlinken i banneret.

Se arbeidene hennes og les mer om Karoline Hjorth her.

Utforsk prosjektet «Eyes as big as plates» her.