null

Kulturaktiviteter gir en arena for tilhørighet, sosialt fellesskap og muligheter til personlig utvikling som menneske og samfunnsdeltaker. ArtBridge er et inkluderingsprosjekt og en møteplass for de som er unge og nye i Norge med interesse for dans, musikk eller foto. 

Prosjektet har som mål å være en varig satsning og et årlig kulturarrangement for unge med ulik sosial og kulturell bakgrunn og i samarbeid med Bilder Nordic School of Photography får ungdommene mulighet til å jobbe med foto som kommunikasjon.

Kunst og kultur er et globalt språk som inkluderer, inspirerer og engasjerer. ArtBridge ønsker å kunne motvirke diskriminering og rasisme ved å jobbe med unge mennesker ut ifra et skaperperspektiv og å styrke unge minoriteters relasjon til kulturlivet. Workshopen ønsker gjennom felles kulturopplevelser og utøvelse av kultur å skape spennende møter, samtaler og vennskap.

Ved hjelp av tre profesjonelle kulturutøvere innen musikk, dans, foto, skal ungdom i alderen 15 år og oppover sammen skape en forestilling som de utarbeider i en workshop. Resultatet ender i en forestilling med premiere 17. mars 2017 på Sentralen i Oslo

Intiativtakere bak prosjektet er Lisa Cooper v/Leadership Foundation og Brita Bergsnov-Hansen v/Miksmaster Creative. Med på laget har prosjektet nå fått samarbeid med Røde Kors Ungdom, Jonathan Castro, Camilla Tellefsen og Bilder Nordic.

Jonathan Castro er rapartist, samt manager og daglig leder for plateselskapet Break Records. Jonathan utmerker seg gjennom sitt engasjement og arbeid med ungdom. Han har i mange år jobbet ved Agenda X, antirasistisk senters ungdomsavdeling, men nå satser han fullt på sitt ildsjelprosjekt Hip Hop 101, et fritidstilbud for musikkinteressert ungdom ved flere ungdomsklubber i Groruddalen, samt VOLT aktivitetshus i Akershus.

Camilla Tellefsen er profesjonell danser, koreograf, pedagog og ildsjel innen Norges streetdance miljø. Selv har hun fordypet seg i dansestilene hiphop, popping og waacking, men i likhet med andre kreative genier implementerer hun ofte andre stiler i sitt arbeid. Camilla har koreografert en rekke forestillinger og blitt hyret inn som koreograf til ulike tv- og teaterproduksjoner. Hun er festivalsjef for en av Nordens største dansefestivaler Urban Moves, medgrunnlegger av Soul Sessions Oslo og crewet dEEp doWN dopEiZM, samt medgrunlegger og pedagog ved danseskolen Subsdans.

 

Art Bridge resulterer i en forestilling Sentralen Fredag 17. mars 2017. Her vil ungdommene vise både fotoutstilling, danseforestilling og dele sine nyervervede musikalske ferdigheter. Samtidig får vi et innblikk i livene til noen av disse ungdommene gjennom et dokumentasjonsprosjekt, hvor flere av ungdommene har fått med engangskameraer for å dokumentere sin hverdag. Inngang er selvfølgelig gratis – velkommen til forestilling!

 

Du kan lese mer om arrangementet her!

 

PRAKTISK INFORMASJON

Tid for workshop
10. Januar 2017 – Infomøte på Sentralen

21. -22. Januar 2017 – Første Workshophelg

21. -25. Februar 2017 – Workshop i Vinterferien

17. Mars 2017 – Visning og fest på Sentralen

Sted
Sentralen – Oslo

Les mer
www.artbridge.no

FORESTILLINGEN

Dato:
Fredag 17. mars kl 17.30

Sted:
Sentralen – Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

Pris:
Gratis