Fotoskolen Bilder Nordic ønsker velkommen til åpen dag med foredrag av forelesere og tidligere studenter torsdag 8. mars!
Velkommen til Åpen Dag!
Bli kjent med fotografiets verden og fotoskolen Bilder Nordic på Åpen Dag torsdag 8. mars!
Bilder Nordic School of Photography har igjen gleden av å invitere fotointeresserte til Åpent Hus torsdag 8. mars! Velkommen til et variert og intensivt program hvor du får oppleve både forelesere og alumni gjennom korte mini-foredrag, mini-workshop og oppleve skolen.

 

Under åpent hus vil våre forelesere og alumni fotografer holde foredrag om sine karriere og sitt forhold til fotografi – fra dokumentarisk til kommersielt arbeid. Du får en smakebit på studiofotografering gjennom en mini-workshop i regi og vi avslutter dagen med en presentasjon fra skolens rektor. Studentarbeid fra skolen vises på alle vegger i tillegg til en liten hjemmesnekret kinosal hvor du kan se studentenes egenproduserte kortfilmer og multimediaprosjekter.

 

Åpent hus er et tilbud for alle som er nysgjerrige på fotoyrket og hva Bilder Nordic byr på. Ingen påmeldig kreves og du kan delta på enkeltaktiviteter slik du måtte ønske. Første foredrag starter kl 11.00 og siste foredrag er ferdig kl 14.00. Programmet går i ett, men du kan komme og gå mellom foredragene. Fra kl 14.00 – 15.00 er det mulig å henge igjen for en personlig omvisning, studiesamtale eller bare en uformell prat for å få svar på dine spørsmål.

 

På programmet for dagen står;

 

Linda Bournane Engelberth, kjent for sine dyptgående dokumentarprosjekt, foreleser ved fotoskolen Bilder Nordic School of Photography i Oslo

Linda Bournane Engelberth – Dokumentarfotograf – Foreleser & veileder i Porteføljearbeid
Linda er kjent for sine dyptgående dokumentarprosjekt. De siste årene har hun hatt flere utstillinger, vært en del av Norwegian Journal of Photography, vunnet flere priser for sitt arbeid og blitt første norske fotograf tatt opp i det internasjonale anerkjente byrået VII-Photo. Linda en av skolens faste veiledere i både første og andre skoleår.
Les mer om Linda og hennes arbeid på www.lindabournane.com.

 

Intervju med alumni 2016 Maria Gossé dokumentarfotograf

Maria Gossé – Dokumentarfotograf – Uteksaminert fra Toårig Fotografutdanning 2016
Maria gjorde seg internasjonalt bemerket med sine dyptgående dokumentarprosjekt allerede i studietiden. Med sine sterke dokumentarprosjekt utforsker hun subkulturer og individer som enten bryter med, eller er et uttrykk for, normer og idealer i samfunnet. Maria har hatt flere utstillinger og vært publisert i både Dagbladet og andre nasjonale publikasjoner. Hun er nå aktuell i mars 2018 med utstilling på Fotografiens Hus.
Les mer om Maria og hennes arbeid på www.mariagosse.com.

 

Tidligere toårig student Marius Viken besøker Bilder Nordic på Åpen Dag 8. mars 2018Marius Viken – Kommersiell fotograf – Uteksaminert fra Toårig Fotografutdanning i 2014
Med et øye for detaljer og teknisk perfeksjon har Marius siden studietiden bygd seg opp en karriere med kommersielt fotografi. I dag jobber han med en rekke kunder, blant andre D2-magasinet, Aftenposten, Satyricon, Rema1000, Solo og Egon.
Du kan lese mer om Marius og hans arbeid på www.mariusviken.com.

 

 

Fotograf og lærer LP Lorentzen holder mini-workshop i regi ved Åpen Dag på Bilder Nordic School of Photography torsdag 8. mars 2018

LP Lorentzen – Kommersiell fotograf – Foreleser i tekniske fag
LP Lorentzen har jobbet som kommersiell fotograf i over tyve år og jobber med en rekke profilerte kunder innen både musikk- og teaterbransjen. LP er blant fotografene som også har satset tungt på DSLR-filming, og jobber parallelt med foto og videoproduksjon.
Du kan se mer av LPs arbeid på www.lorentz.no.

 

 

Avgangsklassen 2018 presenterer årets avgangsutstilling REDLISTED under åpen dag på Bilder Nordic torsdag 8. mars

Årets avgangsutstilling: REDLISTED – presentert av avgangsklassen
Hvert år arrangerer de toårige studentene en stor avgangsutstilling, hvor hele klassen jobber med en felles tematikk og lager en utstilling av arbeidet. Årets utstilling handler om de tingene, verdiene og tradisjonene vi mener står i fare for å forsvinne i fremtiden, gjennom studentenes øyne.
Du kan lese mer om årets avgangsutstilling og se utvalgte arbeider på www.redlisted.no

 

 

Spørsmål og svar om opptak til fotoutdanninger ved fotoskolen Bilder Nordic School of Photography

Presentasjon av Bilder Nordic v/rektor Inge Helland
Grunnlegger og rektor ved skolen, Inge Helland, gir en solid presentasjon av skolen og vår filosofi knyttet til fotografi. Du får et innblikk i dagens marked for fotografer, og gjennom en rekke studentarbeid får du et bilde av ulike karrieremuligheter som kan være aktuelle etter en fotoutdanning.

 

 

 

Detaljert program med omtrentlige tidspunkt;

11.00 – Velkommen til Åpen Dag!
11.05 – Presentasjon av foreleser Linda Bournane Engelberth
11.30 – Presentasjon av tidligere toårig student Maria Gossé
11.50 – Presentasjon av tidligere toårig student Marius Viken
12.10 – Avgangsklassen presenterer sin avgangsutstilling REDLISTED som åpner 15. mars
12.30 – Mini-workshop I studio med foreleser LP Lorentzen
13.15 – Presentasjon av skolen & bransjen ved rektor Inge Helland
14.00 – Dagen er ferdig, men heng gjerne igjen for omvisning, spørsmål eller studiesamtale 🙂

 

Første foredrag starter kl 11.00 og siste foredrag er ferdig kl 14.00. Programmet går i ett, men du kan komme og gå mellom foredragene. Fra kl 14.00 – 15.00 er det mulig å henge igjen for en personlig omvisning, studiesamtale eller bare en uformell prat for å få svar på dine spørsmål. Velkommen til Åpen Dag!  

PRAKTISK INFORMASJON

Dato:
Torsdag 8. mars 2018 kl 11.00 – 14.00.
Etter kl 14.00 er det mulig å bli igjen for en omvisning, studiesamtale eller uformell prat.

Sted:
Bilder Nordic School of Photography,
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo.

Påmelding kreves ikke.