Åpen Klasse: Kvalitet i kunsten med Jonas Tebib
Meld deg på

Hva skiller en kunstner fra en fotograf? Og hvordan kan du som fotograf utvikle deg til å bli en kunstner? Kunst- og fotografiekspert Jonas Tebib kommer fra Christies i London for å dele sin innsikt og gi det norske fotokunstmarkedet en guide til hvordan man kan tenke kvalitet i kunst.

 

Hva som skaper en kunstner, og hva som definerer kunst, kan være vanskelig å sette fingeren på. Gjennom dette foredraget vil vi få en forståelse av både hvordan man bør forvalte og utvikle egen identitet som kunstner, men også forstå viktigheten av å bringe håndverket inn i kunsten for å styrke kvalitet. Jonas vil fortelle om hvordan man bør tenke opplag, nummerering og serier av bilder, hvilke bransjeaktører du må forholde deg til og hvordan du kan jobbe for å etablere deg som kunstner. Samtidig vil han gå i dybden på den kunstneriske prosessen og stille spørsmål ved hva som definerer et kunstverk. Fotografiske arbeider kan fint sendes fra seg når de står ferdigstilt på en skjerm, men det kreves bevisste valg i både opptak, etterarbeid og fysisk produksjon for å kalle et fotografisk arbeid et kunstverk. For å skape et unikt kunstverk har man en rekke verktøy tilgjengelig, og det kreves et fokus på håndverk og kvalitet i endelig produkt. I denne klassen vil vi diskutere hvordan valg av papir, innramming, materialvalg, fotografisk prosess og presentasjon kan påvirke og bestemme pris på et kunstverk.

 

Foredraget passer både for deg som har ambisjoner om å etablere deg som kunstner og for deg som allerede arbeider i bransjen og ønsker faglig påfyll og diskusjon fra en internasjonal ekspert.

 

Om Jonas Tebib
Jonas Tebib har omfangsrik erfaring innen både moderne og samtidsfotografi. Han har jobbet som Spesialist i Fotografi for de store auksjonshusene i både Paris og London, inkludert Christies og Phillips, og som privat rådgiver. Han startet sin karriere i fotogallerier som Esther Woerdehoff, Baudoin Lebon og East Wing. Han har en mastergrad i kunst og kunstmarked-studier, med spesialisering innen samtidskunst fra IESA Paris, og har studert kunsthistorie ved Sotheby Institute.

Tidspunkt:
Fredag 4. mars 2016 kl 12.30 – 16.00

Sted:
Bilder Nordic School of Photography,
Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo.

Pris:
Gratis, men krever påmelding.

Påmelding:
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden.