Åpen Klasse: Curating Photography med Cheryl Newman & Damian Heinisch
Meld deg på

Våren 2016 inviterer vi deg med inn i klasserommet! Jevnlig har vi forelesninger med forskjellige temaer hvor vi åpner klasserommet slik at eksterne også kan sitte inn på undervisningsøkten. Denne fredagen er temaet Curating Photography og du får et innblikk i kurateringens verden gjennom den anerkjente bilderedaktøren Cheryl Newman og prisvinnende fotograf Damian Heinisch!

 

Cheryl Newman
Cheryl Newman er en av Europas mest anerkjente bilderedaktører. De siste ti årene har hun jobbet i The Telegraph Magazine, og bladet har i løpet av disse årene sanket flere priser for sitt redaksjonelle arbeid. Cheryl har solid kunnskap i de fleste fotografiske sjangre, og har bestilt både mote-, dokumentar- og kunstfotografer. Hun har jobbet med flere anerkjente fotografer, blant andre Nadav Kander, Miles Aldridge og Tim Walker, men er kjent for sitt fokus på unge og lovende fotografer. I tillegg til å jobbe som bilderedaktør har Cheryl vært i juryen på flere fotokonkurranser, blant annet National Portrait Gallery i London, og er en svært erfaren workshopholder. Cheryl jobber i dag som selvstendig konsulent i fotobransjen.
Damian Heinisch
Damian Heinisch tok sin master i visuell kommunikasjon ved Folkwang-skolen i Essen i 2000, og har siden arbeidet som fotograf. Han har et imponerende antall utstillinger og priser å vise til i både inn- og utland, og er offisiell Leica-ambassadør i Norge. Med en kombinasjon av kommersielt og fine-art fotografi har han høstet stor anerkjennelse for sin kunst, samtidig som han jobber med store kunder som Statoil, Hydro, Hafslund, Kværner, Sas og NSB, i tillegg til arbeid med personlige prosjekt og et stort fokus på undervisning. Du kan se Damian Heinischs arbeider på hans hjemmeside her.
Foredraget er en del av studentenes arbeid med årets avgangsutstilling, Unbounded – Borders in disorder, og gir en introduksjon til kuratering – hva du må tenke på og hvordan du jobber – når du skal gjøre utvalg og sekvensiering av bilder til utstilling. Foredraget passer for deg som er nysgjerrig på hvordan man jobber med kuratering og utvalg av bilder sett i sammenheng med et utstillingsrom.

Tidspunkt:
Fredag 26. februar 2016 kl 12.30 – 14.00.

Sted:
Bilder Nordic School of Photography, Oslo.

Pris:
Gratis, men krever påmelding.

Påmelding:
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden.