Tidligere student Simen Ulvestad - fushion fashion art festival
Tidligere studenter stiller ut
under Fushion Fashion Art Festival!

Denne uken kan du oppleve mote og kunst på Youngstorget! På onsdag åpner samarbeidet mellom Oslo Runway og Collective Oslo Fashion Art Festival – en festival som kombinerer mote og kunst, for sammen å skape nye løsninger og ideer. Blant utstillerne finner vi fotografer som Christian Houge, Olav Stubberud, Pernille Sandberg og tidligere Bilder Nordic-studenter Berglind Rognvaldsdottir og Simen Ulvestad!

Berglind uteksaminerte fra den toårige fotografutdanningen våren 2018, og har siden arbeidet med egne prosjekter. Hun stilte også ut under fjorårets Collective Oslo Fashion Art Festival, og er i år aktuell med nytt arbeid som hun stiller ut på Fushion.

I am showing short videos/GIFs. This project is one of those projects that I do in-between projects to clear my head. So honestly I don’t know what it is about other than just expressing myself.

Simen Ulvestad uteksaminerte fra den toårige fotografutdanningen våren 2019 og har allerede rukket å bli årets nykommer under Årets bilde 2018. På Fushion Fasion Art Festival stiller han ut et prosjekt om bestefaren hans, som han aldri kjente.

 – Han heter Leif. Han er alkoholiker og også bestefaren min. Det er alt jeg vet om ham. Forrige gang jeg så ham var da jeg var liten gutt og nå er jeg en voksen mann. Dette er et kunstprosjektet som fokuserer på minner, identitet og forskning. Jeg som kunstner prøver å sette sammen forskjellige brikkene for å undersøke identiteten til min bestefaren gjennom å rekonstruere minner, gamle bilder og bruke virkelige hendelser. Jeg ser på meg selv som en visuell historieforteller som flyter mellom fortelling og dokumentasjon. Med dette arbeidet lager jeg et essay der fakta og fiksjon sameksisterer.

Berglind og Simen er begge alumni som har fått mange muligheter til å få vist arbeidet sitt. På spørsmål om hva som skal til for unge historiefortellere å nå ut i dag, svarer begge at det handler om å ha lyst til det, og å være fryktløs.

-Jeg tror det handler mye om å være sulten nok. Alltid lete etter den neste muligheten, selv om ting ikke går som planlagt. Tro på deg selv og gjør kun hva du vil. Charles Bukowski sa «Do what you love and let it kill you.» – Simen Ulvestad

-Be visible at events and on social media, be honest in your art  and be fearless whenever self doubt or hesitation sneaks up on you. And lastly just be nice to people so they wanna work with you. – Berglind Rognvaldsdottir

Interessert i å oppleve kunst og mote? Her kan du se hele programmet og lese om festivalen.

Fushion Fashion Art Festival

Hvor: Youngstorget i Oslo

Når: 28.-30. august 2019

Hvem: Tidligere studenter Berglind Rognvaldsdottir og Simen Ulvestad

Foto: Berglind Rognvaldsdottir

Se mer av Berglinds arbeid her:

Instagram | Nettside

Simen Ulvestad - fushion fashion art festival

Se mer av Simens arbeid her:

Instagram | Nettside