null
Sara Angelica Spilling
& Marius Viken
til Pudder Agency

Pudder Agency feirer 10-års jubileum, og i den forbindelse lanserer de nye kreative i staben sin – blant dem er tidligere Bilder Nordic-studenter Marius Viken og Sara Angelica Spilling!

Pudder Agency ble opprettet i 2009 som et rent styling-byrå, men har i løpet av årene utvidet til å omfatte kreative aktører innen alle aspekter av mote, interiør, reklame og film. Blant de som allerede er signert finner vi fotografer som Einar Aslaksen, Renate Torseth, Anne Valeur og Truls Qvale. I tillegg har de et bredt spekter av stylister, som Christina Ledang, Sunniva Hartgen, Anette von Osten, Nikola Grozdic og Michael Nybråten. Nedenfor kan du lese intervjuer av de nyeste tilskuddene i staben!

Marius Viken

| Alumni 2014 |

Instagram | Nettside

Hvem er du og hva har du drevet med de siste årene?
«Hvem er du?» er et ganske stort spørsmål sånn i det store og det hele. Jeg vet ikke helt om jeg vet det selv? De siste årene har jeg jobbet til neseblodet spruter med god hjelp av tannpirkere som har holdt opp øynene. Først som fotoassistent før jeg stupte uti det helt på egenhånd.

Hvordan fikk du denne muligheten?
Som alt annet her i verden. Tilfeldigheter blandet med en salig dose flaks. Essensen av flaks er når muligheter møter gode forberedelser, og gode forberedelser er forbeholdt de som jobber hardt. Det hjelper også å være synlig. Jeg er flittig bruker av instagram og spesielt instagram-stories. Jeg bruker i dag feeden min som en utvidet portefølje, og byr på meg selv som fotograf og privatperson gjennom behind the scenes på story. Pudder har nok fulgt med en stund uten at jeg har vært klar over det. Så en dag skulle de utvide stallen sin. Tilfeldighetene skulle ha det til at jeg løp på Maren den dagen og fikk tilbudet om å ta en kaffe på kontoret deres. A leder til B, som leder til C, som leder til D og så videre. When life gives you lemons, make lemonade ??

Du har gjennom flere år jobbet frilans, hva var det som fikk deg til å takke ja til plass i Pudder?
Nysgjerrighet og arbeidsmengden. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var skeptisk i forkant. Hva kan en agent gjøre for meg som jeg ikke klarer selv? Nå har jeg vært hos Pudder i seks måneder og vi har fått testet godt i forkant.

I bransjen går ting veldig i bølgedaler. Når det er stille, så er det stille. Når det er jobb, så er det mye jobb.

Alt kommer som oftest samtidig og når man først begynner som fotograf går det fint. Da er det ikke nødvendigvis så mye å organisere, og det er relativt enkelt å ha oversikt. Men etter hvert som månedene og årene går så gjør (forhåpentligvis) jungeltelegrafen jobben sin, og du får nye kunder, større kunder, mer tillit fra kunder du har jobbet med tidligere og det blir bare større og større. Når du da som én person skal holde i åtte til ti jobber samtidig, deale budsjetter, casting, location, kreative møter, mailing, telefoner osv på alle jobbene, kommer du til det punktet hvor dette overlapper. Toget dundrer videre, men du står og fotograferer på den første jobben, men folk skal ha tak i deg og du må finne location til en annen jobb, modeller skal castes og så var det noe uforutsett som skjedde og ja. Da er det sykt digg å ha noen som jobber med de greiene i bakgrunnen. Da kan du fokusere på det som skjer foran linsa og ikke i innboksen. Brenner det så får du en telefon. Effektivt samlebånd.

Marius Viken - tidligere student inn i Pudder Agency Bilder Nordic

Hva er det mest verdifulle med å være i byrå?
Det mest verdifulle jeg har funnet til nå er at man blir veldig godt ivaretatt. Føler jeg i hvert fall. Jeg snakker nesten daglig med agenten min som er Gry. Vi snakker om jobber som er gjort, jobber som kommer og hvordan vi skal sko oss for fremtiden. Gry er min prosjektleder, sparringspartner, hobbypsykolog og pitbull.

Opplever du hverdagen som fotograf annerledes nå enn den har vært de siste årene?
Ja! Det begynner å bli en stund siden siste utbrudd av neseblod. Spøk til side. Det merkes veldig godt i den forstand at korthuset ditt ikke er så skjørt lenger. Jeg er ikke lenger den eneste som holder det oppe, og det er fortsatt noen som holder i det selv om jeg slipper det litt. Avlastende er vel ordet her. Jeg er ikke like ofte i seng klokka to lenger, og jeg får oftere og oftere åtte timer søvn om natten.

Hva er ditt beste tips til nye og håpefulle fotografer?

Sett deg realistiske mål, bryt dem ned i mindre delmål og jobb strategisk for å nå dem. Stikk innom apoteket og kjøp med en stor tube tålmodighetskrem. Det tar tid. Jeg vil også anbefale alle å være assistent først. Erfaringen jeg tok med meg derfra er unik. Du får se hvordan ting fungerer uten ansvar.

Sara Angelica Spilling

| Alumni 2012 |

Instagram | Nettside

Hvem er du og hva har du drevet med de siste årene?
Sara Angelica, født 1990 og oppvokst på bygda på Sørlandet. Gikk Bilder Nordic fra 2010 til 2012, der veien videre har gått gjennom fast og frilans fotoassistering og digiteching, til å nå jobbe primært som fotograf for egne kunder og prosjekter. Til daglig holder jeg det gående i studio og kontorfellesskapet på Ensjø, S02 Studio.

Hvordan fikk du denne muligheten?

Jeg har fokusert på å jobbe med det som gir meg glede og utfordringer hele veien.

Så lenge man holder på med ting man trives med, tror jeg at muligheter oppstår i ringvirkningene av det.

Jeg og Pudder har kjent til hverandre en stund, det er veldig hyggelig at de ønsker å samarbeide.

Du har gjennom flere år jobbet frilans, hva var det som fikk deg til å takke ja til plass i Pudder?
De kom til meg på et tidspunkt det føltes naturlig å takke ja til å ha noen flere med på laget. Jeg har lenge hatt det fint med å drive «alt» selv, men vet at det finnes potensiale for å styrke og fokusrette mine kvaliteter. Å sitte med budsjetter og å markedsføre seg selv er ting jeg ikke ønsker å bruke opp alle mine krefter på, men som er en utrolig viktig og stor del av det å drive eget selskap. Her finnes det andre som er eksperter og sammen skal vi bli enda sterkere. Jeg er veldig takknemlig for å ha med Pudder på laget her.

Opplever du hverdagen som fotograf annerledes nå enn den har vært de siste årene?
Hverdagen som selvstendig næringsdrivende tror jeg alltid vil føles «annerledes» både fra uke til uke og over år. Den turbulensen er tross alt det som holder (i hvert fall meg) gående. Det er alltid noe nytt å ta tak i og utfordre seg på. Men å i tillegg få et agentur i ryggen nå føles betryggende. Forhåpentligvis gir det kanskje noen ekstra gir til å gutse enda mer. Tror likevel ikke at ting nødvendigvis vil endre seg over natta, det er fortsatt hardt og godt arbeid og den daglige driften av eget foretak som er viktig i hverdagen. Forhåpentligvis vil Pudder fungere som en slags «noise cancelling» de gangene jeg trenger å fokusere.

Hva er ditt beste tips til nye og håpefulle fotografer?
Det finnes et langt svar. Jeg tror ganske enkelt på det å være tro til det gode i seg selv. Jobb gjerne målrettet, men ikke vær redd for å være åpen for nye sjanser som kommer langs veien. Min erfaring er at det er så mye som kan lede deg i riktig retning. Så lenge du kjenner du kan stå inne for det du gjør tenker jeg du er på rett plass. Og samarbeid med andre, det er sammen man kommer seg opp og fram, ikke nødvendigvis med spisse albuer. Da tror jeg bare du får smake din egen medisin.

Alumni: Marius Viken og Sara Angelica Spilling til Pudder Agency - Bilder Nordic