fotografiets dag - Pål Rygh & Anne-Sylvie Bonnet
Tidligere studenter stilte ut under Fotografiets dag!
Foto: Pål Rygh & Anne-Sylvie Bonnet

Preus museum i samarbeid med de norske fotograforganisasjonene Fotografiets dag – inviterte til en dag fullspekket med foredrag, utstillinger og aktiviteter for fotointeresserte. I den juryerte utstillingen fant vi de tidligere studentene Pål Rygh, Anne-Sylvie Bonnet og Martine Lund.

Tema for dagen var «Helt dyrisk», der dokumentar-, natur-, og kunstfotografer presenterte sin tolkning av temaet. Pål Rygh uteksaminerte fra toårig fotografutdanning i våren 2019 og sendte inn arbeider han gjorde i objekt-modulen under studietiden. Selv om de ikke har noe med dyreriket å gjøre, syntes han de var ganske dyriske likevel – og det var også juryen enige i.

Å få stille ut på Fotografiets dag var selvfølgelig kjempestas. Det å bli valgt ut av en jury og å få stille ut hos Preus museum er veldig hyggelig og det gir motivasjon til å fortsette med nye prosjekter fremover. Dette var andre gang jeg har vært så heldig å få være med.

Pål Rygh | Instagram | Nettside

Alumni Pål Rygh - selvportrett

Under Fotografiets dag stilte blant annet fotografer som Christian Houge, Signe Marie Andersen, Audun Rikardsen, Paulina Tamara og Hege Skodvin. Flere av dem holdt foredrag, i tillegg til Olav Strand, Antony Penrose om Lee Miller og Lars Fredrik Svendsen om å forstå dyr. Det var også en rekke aktiviteter, som lysgrafittiverksted for de yngste, pinhole-fotografering og bruktmarked.

Fransk-norske Anne-Sylvie Bonnet gikk grunnutdanning i fotografi og videre til Foto2 i 2014 og har studert ved Oslo Fotokunstskole i tillegg, og har siden da arbeidet med teatre og dansere over hele Europa. Med bakgrunn innenfor balletten, er hun spesielt opptatt av å fange bevegelser og kroppsuttrykk.

Da temaet for Fotografiets Dag var ‘helt dyrisk’, lette jeg etter en danseforestilling med elementer fra dyreverdenen. En av de mest berømte dyrebaserte ballettene er «svanesjøen», og jeg bestemte meg for å sende inn bilder fra en moderne koreografi av den døende svanen.

Verket er også forankret i Norge, ettersom det ble skapt for den norske nasjonalballetten, og tolket av en norsk danser, Camilla Spidsøe. Jeg liker denne soloen. Nåde av bevegelser og intense gester fra ballerina, som skyver hennes høye fleksibilitet til det ytterste, gir gåsehud.

Det var også en viktig dag for fotografering i Norge, med et omfattende og interessant program. Jeg synes det er fascinerende hvordan to ord (“fullstendig animalistisk”) trolig vil gi liv til mange forskjellige tolkninger. Jeg gleder meg veldig til dette.

Anne-Sylvie Bonnet | Instagram | Nettside

self portrait - anne-sylvie bonnet - fotografiets dag i horten
Foto anne-sylvie bonnet - Swan - fotografiets dag i horten

Blant utstillerne på Fotografiets dag i Karljohansvern i Horten fant vi de tidligere studentene Pål Rygh. Anne-Sylvie Bonnet og Martine Lund.