5 tips til deg som ønsker en fot inn i filmbransjen!
5 tips til deg som ønsker en
fot inn i filmbransjen!

Avansert teknologi, kunnskap som lenge har blitt holdt tett til brystet av få, og krav til store budsjetter for å kunne produsere, har gjort at film og video har vært forbehold et fåtall. I dag flommer markedet over av brukervennlig teknologi, og alle lager film – enten det er med mobilen, speilrefleks-kameraet eller med drone.

Internett er overfylt med video – det er det vi konsumerer mest av alt! Dette gjør det også vanskelig å skille seg ut – så hva gjør du hvis du ønsker å jobbe med video i dag? Vi har samlet fem tips til deg som ønsker å arbeide med film!

 

5 tips til deg som ønsker en fot inn i filmbransjen

 

1. Lær deg å fortelle historier – historiefortelling er viktig om man skal nå gjennom med sitt budskap. I dag er nettet fylt opp av film og video, men det er de virkelig gode historiene som når gjennom, bare se på den nye måten å lage reklame på; Gillettes reklame for menn, Subways mye omtalte reklame, Libresses reklamer om blod og vulva eller den vakre reklamen produsert for Kvikk Lunsj.

 

2. Bli kjent med bransjen – Det å kunne bygge nettverk regnes som en av de fem viktigste egenskapene innovative mennesker har, ifølge Harvard Business Review. Å ha kontakter i bransjen, lære av hverandre og respektere hverandre er viktig for å kunne lykkes i alle bransjer.

 

3. Få god oversikt over filmens historie – Å vite hva som har skjedd, hva som har blitt gjort og filmens utvikling, er viktig for å kunne skape noe nytt. Å være bevisst filmens historie gjør at man unngår å kopiere arbeid og det gir en respekt for yrket.

 

4. Lær deg teknikken – For å kunne utføre arbeid er det essensielt at man har oversikt over filmteknikken. I samarbeid med andre må man ha kunnskap om faguttrykk og hvordan man jobber i bransjen.

 

5. Få kompetansen til å arbeide selvstendig – Tradisjonelt sett har det å arbeide med film og video vært frilans-basert, og slik er det i stor grad fortsatt. En viktig faktor for å kunne arbeide med film er at du har kompetansen til å styre eget foretak, økonomi og bygge egen merkevare.

 

Høres det overveldende ut? Da er det sikkert veldig godt å vite at alt dette får du ved å studere Grunnutdanning i film ved Bilder Nordic! Vi har samlet profesjonelle filmfolk med ekspertise innen idéutvikling og historiefortelling, kamerateknikk, lys, lyd og klipp som alle er levende opptatt av å lære bort. Utdanningen går også gjennom filmens historie, bransjeforberedende fag, og plasserer deg i bransjen allerede fra første skoledag.

 

Utdanningen går over ett semester, gir 30 studiepoeng, er NOKUT-godkjent og støttet av Lånekassen. Perfekt om du ønsker å lære deg videoproduksjon, vil bygge på eksisterende kompetanse eller ønsker et praktisk forstudium før du søker høyere utdanning innen film!

GRUNNUTDANNING I FILM

Grunnutdanning i film passer for deg som vil utforske egen kreativitet gjennom levende bilder – i samarbeid med andre vil du få muligheten til å teste deg selv som filmskaper og historieforteller med kyndig veiledning av profesjonelle filmfotografer, regissører og produsenter!

Les mer om utdanningen her.

Kontakt oss:
post@bildernordic.no
+47 24 14 66 80