5 tips til deg som ønsker en fot inn i filmbransjen!
5 tips til deg som ønsker en
fot inn i filmbransjen!
Avansert teknologi, kunnskap som lenge har blitt holdt tett til brystet av få, og krav til store budsjetter for å kunne produsere, har gjort at film og video har vært forbehold et fåtall. I dag flommer markedet over av brukervennlig teknologi, og alle lager film – enten det er med mobilen, speilrefleks-kameraet eller med drone.
Internett er overfylt med video og det er det vi konsumerer mest av alt! Dette gjør det også vanskelig å skille seg ut – så hva gjør du hvis du ønsker å jobbe med video i dag? Vi har samlet fem tips til deg som ønsker å arbeide med film!

5 tips til deg som ønsker en fot inn i filmbransjen

 

1. Lær deg å fortelle historier – historiefortelling er viktig om man skal nå gjennom med sitt budskap. I dag er internett fylt opp av film og video, men det er de virkelig gode historiene som når gjennom, bare se på den nye måten å lage reklame på; Gillettes reklame for menn, Subways mye omtalte reklame, Libresses reklamer om blod og vulva eller den vakre reklamen produsert for Kvikk Lunsj.

 

2. Bli kjent med bransjen – Det å kunne bygge nettverk regnes som en av de fem viktigeste egenskapene innovative mennesker har, ifølge Harvard Business Review. Å ha kontakter i bransjen, lære av hverandre og respektere hverandre er viktig for å kunne lykkes i alle bransjer.

 

3. Få god oversikt over filmens historie – Å vite hva som har skjedd, hva som har blitt gjort og filmens utvikling, er viktig for å kunne skape noe nytt. Å være bevisst filmens historie gjør at man unngår å kopiere arbeid og det gir en respekt for yrket.

 

4. Lær deg teknikken – For å kunne utføre arbeid er det essensielt at man har oversikt over filmteknikken. I samarbeid med andre må man ha kunnskap om faguttrykk og hvordan man jobber i bransjen.

 

5. Få kompetansen til å arbeide selvstendig – Tradisjonelt sett har det å arbeide med film og video vært frilans-basert, og slik er det i stor grad fortsatt. En viktig faktor for å kunne arbeide med film er at du har kompetansen til å styre eget foretak, økonomi og bygge egen merkevare.

 

Høres det overveldende ut? Da er det sikkert veldig godt å vite at alt dette får du ved å studere Grunnutdanning i film ved Bilder Nordic! Vi har samlet profesjonelle filmfolk med ekspertise innen både idéutvikling og historiefortelling, kamerateknikk, lys, lyd og klipp som alle er levende opptatt av å lære bort. Utdanningen går også gjennom filmens historie, bransjeforberedende fag, og plasserer deg i bransjen allerede fra første skoledag.

 

Utdanningen går over ett semester, gir 30 studiepoeng, er NOKUT-godkjent og støttet av Lånekassen. Perfekt om du ønsker å lære deg videoproduksjon, vil bygge på eksisterende kompetanse eller ønsker et praktisk forstudium før du søker høyere utdanning innen film!

 

GRUNNUTDANNING I FILM

En intensiv innføring i videoproduksjon gjennom filmteknikk og historiefortelling – perfekt for deg som ønsker å teste et nytt fagområde, vil bygge på eksisterende visuell kompetanse som fotograf, eller som ønsker et praktisk forstudium før du søker høyere utdanning innen film!

Les mer om utdanningen her.

Kontakt oss:
post@bildernordic.no
+47 24 14 66 80