Illustrasjonsbilde 12 tips for portfolio reviews

12 tips for portfolio reviews

Portfolio reviews kan være en flott måte å få tilbakemelding og veiledning på arbeidet ditt slik at du kan spisse det og maksimere inntrykket du gir til kunder og andre bransjeaktører. Men, portfolio reviews er ofte kun 20 minutter lange, og sjeldent lenger enn 30 minutter i varighet - så hvordan sikrer du maksimalt utbytte av tiden tilgjengelig? 

Tolv tips for portfolio reviews

1: Forbered deg på gjennomgangen ved å redigere arbeidet du vil vise, omhyggelig. For en 20-minutters anmeldelse kan det være lurt å fokusere på til 15-20 utskrifter.

2: Vær tidlig ute og presenter deg selv i tide, respekter 20-minuttersgrensen; den kan passere på et blunk!

3: Pass på at arbeidet ditt er optimalisert i høyeste kvalitet og vakkert presentert. Mange reviewers foretrekker fysiske arbeider fremfor en skjerm når de jobber med portfolio reviews. 

4: Ha klare mål for deg selv om hvorfor du er der og hva du håper å oppnå fra møtet.

5: Vær selvsikker, hyggelig og vennlig.

6: Hvis det er flere reviewers, som på en festival, gjør research på de enkelte reviewerne og skreddersy presentasjoner og forventninger tilsvarende.

7: Beregn tiden på presentasjonen din slik at du har minimum 5-10 minutter igjen for reviewerens tilbakemelding. Vær forberedt på å få svært varierte meninger fra ulike reviewers.

9: Prøv å beholde en humoristisk sans. Ikke alle reviews vil være så positive som du ønsker. Prøv å finne positive erfaringer å ta med deg videre. Husk at selv en negativ vurdering kan hjelpe til med den kreative prosessen.

10: Ta med deg markedsføringsmateriellet ditt. En liten print eller bok er en fin måte å bli husket på og skille seg ut. Ikke glem visittkortene dine!

11: Etter hvert møte er det viktig å holde notater av reviewerens kommentarer, alternativt kan du spørre om å få ta opp samtalen.

12: En flott review kan hjelpe deg med å se arbeidet ditt gjennom forskjellige øyne og berike din praksis. Det kan åpne dører, ettersom reviewers ofte deler informasjon om arbeidet de har sett med andre i bransjen!

Lykke til i ditt neste portfolio review!


PS; Har du lest om våre siste portfolio reviews her?