Foredrag: Jimmy Nelson // Before they pass away
Jimmy Nelson har brukt over fire år på å dokumentere 29 kulturer og stammer som står i fare for å forsvinne. Lørdag 26. november inviterer fotoskolen Bilder Nordic og galleriet WILLAS contemporary til et gratis foredrag hvor Jimmy Nelson presenterer prosjektet BEFORE THEY PASS AWAY.
The Contemporary Art World – Cathy Edelman – Mandag 17. oktober kl 17.30
PUG OSLO & Bilder Nordic har gleden av å ønske velkommen til foredrag med Cathy Edelman; gallerist, kurator og president i AIPAD [Association of International Photography Art Dealers]
Gratis foredrag med professor fra Berkeley og prisvinnende fotojournalist
Få et innblikk i hvordan fotografi og kunst går sammen med forskning og vitenskap for å skape et bedre grunnlag for en bærekraftig fremtid i dette engasjerende og lærerike foredraget torsdag 20. oktober kl 18.30!
Photography in Social Media – Isabel Martinez – 11. oktober kl 18.00
@Isabelitavirtual har mer enn 700 000 følgere på Instagram, og har jobbet med eksklusive internasjonale merker som Dior og Hérmes, samt noen av de hotteste motemagasinene som Vogue Italia. Nå deler hun sin erfaring i et spennende foredrag!
Artist Talk: Nick Brandt / 29. september kl 18.30
Velkommen til foredrag med den anerkjente fotografen Nick Brandt; få et unikt innblikk i hvordan menneskene fortrenger afrikansk dyreliv og natur.
ÅPEN KLASSE: Presentasjon av regnskapsprogram
Her fokuserer vi på regnskap for selvstendig næringsdrivende, presentert av Kjartan fra regnskapsprogrammet FIKEN – hvordan gjør du enkelt regnskap på egenhånd?
Artist Talk: Helene Schmitz – Sunken Gardens
Helene Schmitz er interessert i det kompliserte og noen ganger voldelige forholdet mellom mennesker og natur. Hør henne fortelle om prosjektet "Sunken Gardens"!
Foredrag: Perfekt – Skapelsen av det plettfrie mennesket
"Jaget etter det perfekte utseendet, hjemmet og livet er i ferd med å bryte oss ned." I dette foredraget vil forfatter og journalist Mari Grinde Arntzen gi oss en forståelse av hvordan dagens skjønnhetsidealer har blitt skapt, med utgangspunkt i hennes siste bok “Perfekt. Skapelsen av det plettfrie mennesket”
Foredrag: Ettertraktet kunstnerduo fra New York til Oslo!
Siden amerikanske Erik Hart og russiske Tatiana Leshkina slo seg sammen som kunstnerduoen HART+LËSHKINA har de vunnet mange prestisjefylte internasjonale oppdrag og kampanjer.
Åpen Klasse: Kvalitet i kunsten med Jonas Tebib
Hva skiller en kunstner fra en fotograf? Og hvordan kan du som fotograf utvikle deg til å bli en kunstner? Kunst- og fotografiekspert Jonas Tebib kommer fra London for å dele sin innsikt.
Foredrag: Norsk Naturfotografi
Naturfotografi er nærmest fraværende i den dokumenterte delen av norsk fotohistorie. Samtidig er det en sjanger som har vokst betraktelig de siste årene. Få en smakebit på norsk naturfoto med de erfarne fotografene Pål Hermansen og Kai Jensen!
Foredrag: Regissør-duo fra New York gir innblikk i videoproduksjoner
Hvordan kan man jobbe seg opp til en internasjonal karriere innen musikkvideo og reklamefilmer? Dusan Reljin & Hilde Pettersen Reljin gir deg et innblikk i high-end videoproduksjoner fra planlegging til endelig lanseringsfest!
ALUMNI-mentorprogram med Damian Heinisch
Savner du å treffe likesinnede for fotografiske diskusjoner & felles utvikling? Før sommeren starter Bilder Nordic og Damian Heinisch et eksklusivt fem måneders mentorprogram for tidligere toårige studenter!
Åpen Klasse: Curating Photography med Cheryl Newman & Damian Heinisch
Hvordan lage en utstilling? Få et innblikk i kurateringens verden gjennom den anerkjente bilderedaktøren Cheryl Newman og prisvinnende fotograf Damian Heinisch!
WORKSHOP: Storformatets mystikk med Damian Heinisch
Lær bruken av og forstå psykologien bak giganten av kameraer; Storformatet. For niende gang arrangerer den anerkjente fotografen Damian Heinisch workshop i Storformat 16. - 18. september.
Foredrag: “Ingenmannsland” av fotograf Tine Poppe
Tine Poppe har fotografert 12 mennesker som har fått avslag på sine søknader om oppholdstillatelse, men som ikke kan sendes tilbake dit de kom fra, fordi det er for farlig for dem. De kalles papirløse flyktninger.
Workshop: Eugene Richards i Oslo
Velkommen til en tre-dagers praktisk workshop for deg som ønsker å spisse din fotografiske stemme og blikk, spesielt i møte med mennesker, og samtidig bli en bedre historieforteller gjennom både bilder og tekst.
Art & Storytelling – Ny runde Mentorprogram Høsten 2016
Etter stor pågang og gode tilbakemeldinger åpner vi for en ny runde mentorprogram, veiledet av fotojournalist Marcus Bleasdale og bilderedaktør Cheryl Newman!
FOTOGRAFER DEG FRISK(ere) – Foredrag med lege & fotograf Torkil Færø
Gjennom arbeidet som både lege, fotograf og workshopleder har Torkil erfart at de samme mentale mestringsstrategiene som er nødvendig for å ta gode bilder også er nyttige for å lykkes i livet ellers.
ÅPEN KLASSE: The evolution of Multimedia med Marcus Bleasdale
Tematikken denne uken er multimedia og utviklingen som har skjedd fra stillbilder til kombinasjonen av medier. Hva kjennetegner en god multimediaproduksjon? Velkommen til åpen klasse!
Foredrag: Directing & Editing photography med Cheryl Newman & Nicholas McLean (endret)
Hvordan gjør du visuell research? Hvordan regisserer, redigerer og kuraterer du fotografi? Velkommen til en innsiktsfull kveld med to svært ressurssterke og erfarne regissører av fotografi Cheryl Newman og Nicholas McLean (NB! Erstatter Laara Matsen).
ÅPEN KLASSE: Writing Proposals med Marcus Bleasdale
Våren 2016 inviterer vi deg med inn i klasserommet! Første åpne klasse er en leksjon knyttet til søknadsskriving for fotografer - hvordan bør du formulere deg når du skal søke om støtte til et prosjekt, eller dersom du skal forsøke å vinne et stipend?
Gratis foredrag med ledende konseptuell kunstner – Julia Fullerton-Batten
Siden starten har Fullerton-Battens arbeider dreid seg om kvinner - fra overgangen mellom tenåringsjente og voksen til ulykkelig kjærlighet og forholdet mellom mor og datter. Kom og hør henne fortelle om sine arbeider torsdag 10. desember!
Velkommen til mini-foredrag med Lynn Goldsmith!
Lynn Goldsmith har fotografert over 100 kjente platecover og portrettert rockens største stjerner gjennom flere tiår. Velkommen til gratis foredrag!