Gratis foredrag: The life and work of Roger Ballen
Roger Ballen er blant de mest anerkjente og innovative fotografer av sin generasjon, og i dette foredraget får du et personlig innblikk i Roger Ballens liv og arbeid. Kunstneren og fotografen tar oss med inn i sitt arbeid over de siste førti årene, og deler sine historier og opplevelser som har ledet frem til hans nyeste bok; BALLENESQUE, Roger Ballen - A retrospective.
Gratis foredrag: Et innblikk i kunstfotografiets verden med Arno Minkkinen
22. mars 2017 inviterer Bilder Nordic School of Photography og galleriet WILLAS contemporary til et inspirerende foredrag med kunstneren Arno Rafael Minkkinen på Cinemateket i Oslo. Minkkinen er for tiden aktuell med utstillingen "Floating in the Air" på WILLAS contemporary fra 16. mars - 7. mai.
Åpen klasse – Entering the world of fashion – med motefotograf Greta Ilieva 31. mars kl 12.30
I anledning moteworkshop for våre studenter har Bilder Nordic gleden av å invitere til gratis foredrag med motefotograf Greta Illieva, hvor hun vil gi et innblikk i sitt arbeid som inkluderer alt fra norsk Black Metal til Isabel Marant.
Gratis foredrag med fotograf Simon Roberts
Hans arbeid er en omfattende analyse av vår tid og omhandler viktige sosiale, økonomiske og politiske temaer - som oftest gjennom vidstrakte landskapsbilder.
Studér i verdensmetropolen New York – Start på en bachelor i Fine Arts ved Bilder Nordic!
Er du nysgjerrig på å studere i USA? Torsdag 11. Mai kl 17.30 kommer den anerkjente bilderedaktøren Amber Terranova for å fortelle mer om mulighetene for å studere ved School of Visual Arts i New York!
Artist talk & Paneldebatt: Tribes of our Generation med Jan Schlegel
Fotoskolen Bilder Nordic & galleriet WILLAS contemporary inviterer til artist talk med Jan C Schlegel, hvor han vil fortelle om sitt nyeste prosjekt "The Tribes of Our Generation", med påfølgende paneldebatt!
Foredrag: Jimmy Nelson // Before they pass away
Jimmy Nelson har brukt over fire år på å dokumentere 29 kulturer og stammer som står i fare for å forsvinne. Lørdag 26. november inviterer fotoskolen Bilder Nordic og galleriet WILLAS contemporary til et gratis foredrag hvor Jimmy Nelson presenterer prosjektet BEFORE THEY PASS AWAY.
The Contemporary Art World – Cathy Edelman – Mandag 17. oktober kl 17.30
PUG OSLO & Bilder Nordic har gleden av å ønske velkommen til foredrag med Cathy Edelman; gallerist, kurator og president i AIPAD [Association of International Photography Art Dealers]
Gratis foredrag med professor fra Berkeley og prisvinnende fotojournalist
Få et innblikk i hvordan fotografi og kunst går sammen med forskning og vitenskap for å skape et bedre grunnlag for en bærekraftig fremtid i dette engasjerende og lærerike foredraget torsdag 20. oktober kl 18.30!
Photography in Social Media – Isabel Martinez – 11. oktober kl 18.00
@Isabelitavirtual har mer enn 700 000 følgere på Instagram, og har jobbet med eksklusive internasjonale merker som Dior og Hérmes, samt noen av de hotteste motemagasinene som Vogue Italia. Nå deler hun sin erfaring i et spennende foredrag!
Artist Talk: Nick Brandt / 29. september kl 18.30
Velkommen til foredrag med den anerkjente fotografen Nick Brandt; få et unikt innblikk i hvordan menneskene fortrenger afrikansk dyreliv og natur.
Foredrag: Prisvinnende fotograf Rena Effendi
Rena Effendi ble født i Baku, Aserbajdsjan, og vokste opp i Sovjetunionen, hvor hun bevitnet sitt hjemlands vei til uavhengighet – en vei preget av.
Mentorprogram med den anerkjente bilderedaktøren Cheryl Newman
Våren 2017 står den anerkjente bilderedaktøren Cheryl Newman klar for å veilede deg i utviklingen av ditt langtidsprosjekt eller portefølje - støttet av en rekke internasjonale gjester!
Foredrag: Loose Women med Cheryl Newman
Er det fortsatt behov, i 2017, for diskusjon rundt kvinners rolle i fotobransjen? Blir kvinnelige fotografer satt i bås? Hvordan navigerer unge kvinnelige fotografer i.
Foredrag: Hannah Watson fra Trolley Books
24. mars kl 14.30 inviterer vi til gratis foredrag med Hannah Watson, som er direktør for samtidskunst galleriet TJ Boulting Gallery og forlaget Trolley books.
Forestilling 17. mars kl 18.00, Sentralen
ArtBridge er et inkluderingsprosjekt hvor ungdommer får mulighet til å jobbe med foto som kommunikasjon sammen med Bilder Nordic School of Photography
Portfolio Reviews med den anerkjente bilderedaktøren Amber Terranova
Søker du veiledning og hjelp til å videreutvikle din portefølje eller fotoprosjekt? Torsdag 11. mai inviterer vi til 30 minutters individuelle portefølje-visninger hvor du kan få feedback og innspill til ditt arbeid!
Foredrag: The future of Storytelling med Bjarke Myrthu – 29. august kl 18.00
Få et innblikk i de kreative og teknologiske fremskrittene som baner vei for fremtidens historiefortelling, med den erfarne gründeren fra Magnum in Motion, Bjarke Myrthu!
Filmprogram 2017
I 2017 lanserer Cinemateket i samarbeid med Bilder Nordic School of Photography og Forlaget Fotografi et filmprogram med ambisjoner om å være en månedlig event, for alle som har en interesse i fotografiet.
ÅPEN KLASSE: Presentasjon av regnskapsprogram
Her fokuserer vi på regnskap for selvstendig næringsdrivende, presentert av Kjartan fra regnskapsprogrammet FIKEN – hvordan gjør du enkelt regnskap på egenhånd?
Artist Talk: Helene Schmitz – Sunken Gardens
Helene Schmitz er interessert i det kompliserte og noen ganger voldelige forholdet mellom mennesker og natur. Hør henne fortelle om prosjektet "Sunken Gardens"!
Foredrag: Perfekt – Skapelsen av det plettfrie mennesket
"Jaget etter det perfekte utseendet, hjemmet og livet er i ferd med å bryte oss ned." I dette foredraget vil forfatter og journalist Mari Grinde Arntzen gi oss en forståelse av hvordan dagens skjønnhetsidealer har blitt skapt, med utgangspunkt i hennes siste bok “Perfekt. Skapelsen av det plettfrie mennesket”
Foredrag: Ettertraktet kunstnerduo fra New York til Oslo!
Siden amerikanske Erik Hart og russiske Tatiana Leshkina slo seg sammen som kunstnerduoen HART+LËSHKINA har de vunnet mange prestisjefylte internasjonale oppdrag og kampanjer.
Åpen Klasse: Kvalitet i kunsten med Jonas Tebib
Hva skiller en kunstner fra en fotograf? Og hvordan kan du som fotograf utvikle deg til å bli en kunstner? Kunst- og fotografiekspert Jonas Tebib kommer fra London for å dele sin innsikt.