Artist Talk: Nick Brandt / 29. september kl 18.30
Velkommen til foredrag med den anerkjente fotografen Nick Brandt; få et unikt innblikk i hvordan menneskene fortrenger afrikansk dyreliv og natur.
ÅPEN KLASSE: Presentasjon av regnskapsprogram
Her fokuserer vi på regnskap for selvstendig næringsdrivende, presentert av Kjartan fra regnskapsprogrammet FIKEN – hvordan gjør du enkelt regnskap på egenhånd?
Artist Talk: Helene Schmitz – Sunken Gardens
Helene Schmitz er interessert i det kompliserte og noen ganger voldelige forholdet mellom mennesker og natur. Hør henne fortelle om prosjektet "Sunken Gardens"!
Foredrag: Perfekt – Skapelsen av det plettfrie mennesket
"Jaget etter det perfekte utseendet, hjemmet og livet er i ferd med å bryte oss ned." I dette foredraget vil forfatter og journalist Mari Grinde Arntzen gi oss en forståelse av hvordan dagens skjønnhetsidealer har blitt skapt, med utgangspunkt i hennes siste bok “Perfekt. Skapelsen av det plettfrie mennesket”
Foredrag: Ettertraktet kunstnerduo fra New York til Oslo!
Siden amerikanske Erik Hart og russiske Tatiana Leshkina slo seg sammen som kunstnerduoen HART+LËSHKINA har de vunnet mange prestisjefylte internasjonale oppdrag og kampanjer.
Åpen Klasse: Kvalitet i kunsten med Jonas Tebib
Hva skiller en kunstner fra en fotograf? Og hvordan kan du som fotograf utvikle deg til å bli en kunstner? Kunst- og fotografiekspert Jonas Tebib kommer fra London for å dele sin innsikt.
Foredrag: Norsk Naturfotografi
Naturfotografi er nærmest fraværende i den dokumenterte delen av norsk fotohistorie. Samtidig er det en sjanger som har vokst betraktelig de siste årene. Få en smakebit på norsk naturfoto med de erfarne fotografene Pål Hermansen og Kai Jensen!
Foredrag: Regissør-duo fra New York gir innblikk i videoproduksjoner
Hvordan kan man jobbe seg opp til en internasjonal karriere innen musikkvideo og reklamefilmer? Dusan Reljin & Hilde Pettersen Reljin gir deg et innblikk i high-end videoproduksjoner fra planlegging til endelig lanseringsfest!
ALUMNI-mentorprogram med Damian Heinisch
Savner du å treffe likesinnede for fotografiske diskusjoner & felles utvikling? Før sommeren starter Bilder Nordic og Damian Heinisch et eksklusivt fem måneders mentorprogram for tidligere toårige studenter!
Åpen Klasse: Curating Photography med Cheryl Newman & Damian Heinisch
Hvordan lage en utstilling? Få et innblikk i kurateringens verden gjennom den anerkjente bilderedaktøren Cheryl Newman og prisvinnende fotograf Damian Heinisch!
WORKSHOP: Storformatets mystikk med Damian Heinisch
Lær bruken av og forstå psykologien bak giganten av kameraer; Storformatet. For niende gang arrangerer den anerkjente fotografen Damian Heinisch workshop i Storformat 16. - 18. september.
Foredrag: “Ingenmannsland” av fotograf Tine Poppe
Tine Poppe har fotografert 12 mennesker som har fått avslag på sine søknader om oppholdstillatelse, men som ikke kan sendes tilbake dit de kom fra, fordi det er for farlig for dem. De kalles papirløse flyktninger.
Workshop: Eugene Richards i Oslo
Velkommen til en tre-dagers praktisk workshop for deg som ønsker å spisse din fotografiske stemme og blikk, spesielt i møte med mennesker, og samtidig bli en bedre historieforteller gjennom både bilder og tekst.
Art & Storytelling – Ny runde Mentorprogram Høsten 2016
Etter stor pågang og gode tilbakemeldinger åpner vi for en ny runde mentorprogram, veiledet av fotojournalist Marcus Bleasdale og bilderedaktør Cheryl Newman!
FOTOGRAFER DEG FRISK(ere) – Foredrag med lege & fotograf Torkil Færø
Gjennom arbeidet som både lege, fotograf og workshopleder har Torkil erfart at de samme mentale mestringsstrategiene som er nødvendig for å ta gode bilder også er nyttige for å lykkes i livet ellers.
ÅPEN KLASSE: The evolution of Multimedia med Marcus Bleasdale
Tematikken denne uken er multimedia og utviklingen som har skjedd fra stillbilder til kombinasjonen av medier. Hva kjennetegner en god multimediaproduksjon? Velkommen til åpen klasse!
Foredrag: Directing & Editing photography med Cheryl Newman & Nicholas McLean (endret)
Hvordan gjør du visuell research? Hvordan regisserer, redigerer og kuraterer du fotografi? Velkommen til en innsiktsfull kveld med to svært ressurssterke og erfarne regissører av fotografi Cheryl Newman og Nicholas McLean (NB! Erstatter Laara Matsen).
ÅPEN KLASSE: Writing Proposals med Marcus Bleasdale
Våren 2016 inviterer vi deg med inn i klasserommet! Første åpne klasse er en leksjon knyttet til søknadsskriving for fotografer - hvordan bør du formulere deg når du skal søke om støtte til et prosjekt, eller dersom du skal forsøke å vinne et stipend?
Gratis foredrag med ledende konseptuell kunstner – Julia Fullerton-Batten
Siden starten har Fullerton-Battens arbeider dreid seg om kvinner - fra overgangen mellom tenåringsjente og voksen til ulykkelig kjærlighet og forholdet mellom mor og datter. Kom og hør henne fortelle om sine arbeider torsdag 10. desember!
Velkommen til mini-foredrag med Lynn Goldsmith!
Lynn Goldsmith har fotografert over 100 kjente platecover og portrettert rockens største stjerner gjennom flere tiår. Velkommen til gratis foredrag!
Uncontaminated – Oslo Fashion Art Festival – 8. – 9. oktober
Se live-strømming av foredrag fre 9. okt fra 14.30 her! Festivalen går av stabelen for første gang - med internasjonal toppkvalitet! Unge og utfordrende kunstnere i krysningspunktet mellom mote og kunst løftes frem gjennom foredrag og utstillinger.
Masterclass: The Impact of Digital Storytelling – Human Rights Watch
Hvordan kan digital historiefortelling gjøre en forskjell? Fra Syria til den Sentralafrikanske republikk vil Emergencies Director Peter Bouckaert fra Human Rights Watch, publisher Espen Egil Hansen fra Aftenposten og fotojournalist Marcus Bleasdale dele sin innsikt om hvordan de arbeider for å gjøre en forskjell.
WORKSHOP: Rockens stjernefotograf til Norwegian Wood festivalen
For tredje gang har Bilder Nordic School of Photography og Norwegian Wood gleden av å invitere til en spennende workshop med rockefotograf-legenden Lynn Goldsmith under Norwegian Wood-festivalen i juni.
#OSLOSTREETS – En street photography helg for alle
Bilder Nordic og Oslo Kameraklubb arrangerer workshop-eventen #OSLOSTREETS for å feire sjangeren street photography, samt bevisstgjøre offentligheten om fotografiets kraft!