Trine Hisdal – “O” på MUUN gallery

Trine Hisdal ble uteksaminert fra Bilder Nordics toårige utdanning juni 2014. Hun hadde allerede arbeidet fem år som grafisk designer, med en utdanning fra The Arts Institute i Bournemouth, England, før hun startet med fotografi. Allerede to måneder etter skoleslutt ble den talentfulle unge fotografen tatt opp i fotoagenturet TinAgent, hvor hun har jobbet kommersielt siden. Trine er nå aktuell med utstillingen “O” på det nyetablerte galleriet MUUN i Oslo. Utstillingen står frem til 16. juni. 

 

Utstillingen «O» tar utgangspunkt i  «If There is Something to Desire» av den russiske poeten Vera Pavlova. Kan du fortelle litt om diktet og hvorfor nettopp dette taler til deg?
Diktet kom jeg over på en reise for flere år siden. Jeg gikk og surret i en bokhandel og bladde tilfeldigvis gjennom boken («If There is Something to Desire: One Hundred Poems» av Vera Pavlova, Knopf (2010)). Jeg leste akkurat dette ene diktet, la fra meg boken og gikk videre. Dagen etter dro jeg tilbake for å lese det på nytt; – og etter dette har jeg vel bare fortsatt og lese denne teksten med jevne mellomrom. Jeg får aldri helt taket på den, og det liker jeg veldig godt. For meg handler den om noe universelt, og er uten begynnelse og slutt.

Hvordan går det med alle forberedelse til utstillingen og hvordan føler du prosessen har vært å jobbe mot en utstilling i motsetning til kommersielt arbeid?
Nå er jeg jo litt sent ute med å svare på disse spørsmålene, så de aller fleste forberedelsene er nå på plass, heldigvis. Prosessen frem mot utstillingen har absolutt hatt mange likhetstrekk sammenlignet med kommersielt arbeid, hovedforskjellen er vel at man definerer de fleste rammene for prosjektet selv. Kommersielt eller ikke, essensen vil uansett være at man ønsker å formidle noe.

Hva er din største inspirasjonskilde, både i forbindelse med dette prosjektet men også i hverdagen?
Det varierer veldig, og kan komme fra overalt. For øyeblikket er jeg generelt litt hektet på Henri Matisses arbeid; form og fargebruk, veldig inspirerende. Louise Dahl Wolfe har mange fantastiske arbeider, elsker spesielt fargebildene hennes. Og så har jeg lånt en veldig fin bok av den amerikanske fotografen Bruce Weber, som jeg har bladd mye i den siste tiden. Til ”O” serien har jeg som nevnt først og fremst vært inspirert av Vera Pavlovas dikt ”If Theres Something to Desire” – og så har jeg lest en del om ulike symboler, og hvordan disse har hatt og har viktige roller i kultur og historie.

Hvilke fotografer syns du er mest spennende å følge med på i dag, både inn- og utland? 
Oi, det er mange, men for å nevne noen; Viviane Sassen blir jeg aldri lei av, bildene hennes kommer jeg tilbake til gang på gang. Liker også veldig godt Ethan James Green, han tar bl.a nydelige portretter. Av norske fotografer synes jeg Susanne K Johansen gjør veldig fine ting, gleder meg til å se mer fra henne!

 

Les tidligere intervju med Trine her!

 

Vernissage: Trine Hisdal / “O” / MUUN gallery 2017 from Bilder Nordic on Vimeo.

Trine Hisdal, f. 1981, født og oppvokst i Bergen. Uteksaminert ved Bilder Nordic School of Photography i 2013. Tidligere uteksaminert ved The Arts Institute i Bornemouth, England. Tatt opp i stallen hos fotobyrået TinAgent rett etter endte fotostudier.

Instagram: @hisdal