KARRIEREMULIGHETER

Det er i dag fullt mulig for dyktige og innovative mennesker å slå gjennom som fotograf på den nasjonale eller globale arena. En fotograf som har gode ideer og solide prosjekter, evner å utnytte nye kommunikasjonskanaler samt utøver et sterkt engasjement til yrket vil med en egen identitet og stemme finne sitt publikum.

Markedet for profesjonelt fotografi er større i dag enn det noen gang har vært, og kampen om seernes og lesernes oppmerksomhet er tøff. En ny dimensjon hvor redaksjoner tar i bruk bilder tatt med smarttelefoner gir også dagens fotografer ekstra konkurranse.

Bilder Nordic fokuserer derfor primært på å utdanne konkurransedyktige fotografer med solid kompetanse mot det profesjonelle markedet. Karrieremulighetene i det profesjonelle markedet er mange; både redaksjonelt i aviser og magasiner og kommersielt innen reklame, produkt, musikk, industri, mote osv. Det er også et voksende marked for kunst og personlige prosjekter, og vi fokuserer på å utdanne fotografer med en egen visuell stil og identitet.

Vår erfaring er at unge mennesker i dag ønsker å ta mer enn bare én utdanning og gjerne kombinere fotografi med andre yrker. På Bilder Nordic er dette fullt mulig. Skolen tilbyr to utdanningsløp: toårig fotografutdanning og halvårig/ettårig grunnutdanning i foto. Enten man gjennomfører toårig fotografutdanning eller grunnutdanning i foto er veien videre full av muligheter.

Toårig fotografutdanning er en komplett og fremtidsorientert utdanning med en nytenkende tilnærming til yrket. Utdanningen har som mål å gi studentene den kunnskapen som trengs for å vinne fram i markedet. Hoveddelen av våre toårige fotografstudenter etablerer seg selv som selvstendige fotografer etter endt utdanning. En mindre gruppe går ut i yrket som assistent i inn- og utland, mens andre søker seg videre på ulike studier. Enkelte av våre tidligere studenter har startet egne magasiner som F&A Magazine og Out Of Step, og andre har funnet veien videre å jobbe med visuell PR for industri.

Grunnutdanning i foto er et intensivt studieløp over et halvt eller ett år som tar for seg sentrale elementer innen fotografering, lyssetting, bildebehandling og bildekommunikasjon. Utdanningen egner seg for deg som ønsker en grunnutdanning, vil bli assistent hos en etablert fotograf, søker å utvikle en lidenskap eller ønsker å kombinere annen relevant utdanning og erfaring med fotografi. Studenter ved grunnutdanningen har også mulighet til å studere videre på vår toårige fotografutdanning.

En rekke av våre tidligere har gjort seg ekstra godt bemerket i bransjen etter endt studie. TALENTER er en artikkelserie om nettopp tidligere studenter ved Bilder Nordic som viser et særlig talent. Under kan du lese deres spennende historier om hvordan de har kommet seg opp og fram i bransjen og grepet tak i ulike karrieremuligheter.


TALENTER

TALENTER er en artikkelserie om tidligere studenter ved Bilder Nordic som viser et særlig talent.
Serien trykkes i magasinet FOTOGRAFI. Det siste året har vi endret serien fra å fokusere på person til å presentere viktige og spesielle prosjekter nåværende eller tidligere studenter har arbeidet med.

ALUMNIPROSJEKT: PAULINA CERVENKA – WANJA

 

 

 

 

 

 

Da Wanja kjente at den dødelige sykdommen ALS begynte å gjøre seg gjeldende ønsket hun å fortelle sin historie. Paulina fikk lov til å fortelle denne historien. Nå har de jobbet sammen et år.

Les mer. 

ALUMNIPROSJEKT: TRINE HISDAL – RETT TIL TINAGENT

 

 

 

 

 

 

Kun to måneder etter studietiden ved Bilder Nordic School of Photography ble Trine Hisdal tatt opp i stallen til Tinagent. I følge agenten var det portretter som umiddelbart vekker begeistring og nysgjerrighet, samt en sterk formsans, som var utslagsgivende for valget.

Les mer.

ALUMNIPROSJEKT: EIRIK EVJEN – TINY CAPITAL

 

 

 

 

 

 

Prosjektet ”Tiny Capital”, vår lille hovedstad, ble i løpet av få minutter online sett av flere tusen og senere valgt som ”Staff pick” på Vimeo. Hva var hemmeligheten bak suksessen? En innovativ produksjon med optisk tilt-shift effekt i en stop-motion produksjon, gjorde opplevelsen av Oslo by helt spesiell.

Les mer.

ALUMNIPROSJEKT: SEBASTIAN DAHL – OSLO/BEIRUT

 

 15. september 2012 forlot Sébastian hjembyen Oslo, og la ut på en reise som endte nesten tre måneder senere og 10 000 kilometer unna i Beirut, Libanon. Fremkomstmiddelet? Haiking

Les mer. 

ALUMNIPROSJEKT: BENEDIKTE OLSEN – I’LL SEE YOU LATER, I GUESS

 «I’ll See You Later I Guess» tar for seg en søskenrelasjon som lider av en slags ufrivillig distanse. Selv om både søster og bror ønsker å opprette den relasjonen de begge vet at de trenger, er det noe som gjør det vanskelig for dem. Det handler om å savne noen, selv om du ser dem inn i øynene. Det handler om å håpe, tilgi og forstå.

Les mer.

ALUMNIPROSJEKT: ANKI GRØTHE – HEJE DOGS

 Mennesker som tar veivalg få andre tar. Som tør å sette fornuften til side og følge hjertet. Slike mennesker fascinerer fotograf Anki Grøthe. I over et år fulgte hun brødrene Heje – som lever et ekte hundeliv.

Les mer.

TALENTER: YOO SUN

TALENTER: YOO SUN

Yoo Sun har assistert den anerkjente NY-fotografen Dusan Reljin i snart fire år, og jobbet med kunder som Gucci, Vogue, Numero, Helmut Lang og Lancome. Nå lanseres han på nettsiden Models.com.

Les mer

TALENTER: LARS HÅBERG

TALENTER: LARS HÅBERG

Lars Håberg (25) veksler mellom livet som dokumentarfotograf og fotolærer. De siste to årene har han pendlet mellom Førde og Vestbredden for å dokumentere palestinere.

Les mer

TALENTER: ODA BERBY

TALENTER: ODA BERBY

Oda Berby blir uvel av twitring og blogging, har totalt 13 poster på sin Facebookside og understreker at man kommer langt med å smile pent. Likevel kommer oppdragene i fleng…

Les mer

TALENTER: ANNE HELENE GJELSTAD

TALENTER: ANNE HELENE GJELSTAD

Etter 25 år som designer, bestemte Anne Helene Gjelstad seg for å legge om kursen. Hun skulle bli fotograf. To år etter endt fotografutdannelse kan hun vise til seks utstillinger…

Les mer

TALENTER: ALEXANDER HABESLAND

TALENTER: ALEXANDER HABESLAND

En uke etter endt fotografutdannelse, satt Alexander Habesland på flyet til Milano med ett mål for øyet; å jobbe internasjonalt som motefotograf. Ett år senere er moteseriene hans…

Les mer

TALENTER: JOAKIM ANDREASSEN

TALENTER: JOAKIM ANDREASSEN

Joakim Andreassen har flere reisedøgn enn hjemmedøgn med kameraet på slep. Som en av få i Norge har han spesialisert seg på sykkelsport – en nisje som sender han verden rundt…

Les mer

TALENTER: JIMMY LINUS

TALENTER: JIMMY LINUS

Jimmy Linus har valgt et liv som frilanser etter studiene på Bilder Nordic School of Photography. Han er i dag fast frilanser for D2 og Dagens Næringsliv og har portrettert alt fra…

Les mer

TALENTER: SOLVEIG SELJ

TALENTER: SOLVEIG SELJ

Ett år etter endt utdanning ved Bilder Nordic har Solveig Selj blitt et av de heteste nye navnene innen motefotografi i Norge. Hun har hatt moteserier i Costume, Det Nye, SVA, Dmoda…

Les mer