Foredrag: Utforsk det sosiale landskap 

med den britiske fotografen Simon Roberts

Hans arbeid er en omfattende analyse av vår tid og omhandler viktige sosiale, økonomiske og politiske temaer – som oftest gjennom vidstrakte landskapsbilder. I forbindelse med vårt mentor program, veiledet av bilderedaktøren Cheryl Newman og fotograf Damian Heinisch, får vi besøk av den Britiske fotografen Simon Roberts. I foredraget kommer Simon til å  snakke det arbeidet han har gjort det siste tiåret og utforske ideer rundt representasjon av det Britiske samfunn og forestillinger om identitet. Vi ønsker velkommen til gratis foredrag fredag 21. april kl 14.30

 

Simon Roberts er en britisk fotograf som tar for seg vårt forhold til landskapet og forestillinger om identitet og tilhørighet. Han studerte sosialantropologi ved universitet i Sheffield, en kunnskap som nå er sentral i hans kunstverk. Hans storformat-fotografier er ofte tatt fra forhøyede posisjoner og med betydelig teknisk presisjon. Ved å anvende store åpne fotografier gir han innblikk i vår samtid og belyser vår økonomi, kultur og politiske landskap.

 

Roberts har blant annet utgitt tre kritikerroste monografier; Mother (2007), We English (2009) – kåret som en av de beste fotobøker det siste tiåret – og Pierdom (2013). I 2004 og 2005 reiste Roberts til totalt 65 destinasjoner i Russland fra Kaliningrad til Vladivostok. Dette resulterte blant annet i boken Mother som er nevnt over og utstillingen Polyarnye Nochi. Boken We English ble til mellom 2007 og 2008 når Roberts reise gjennom England i en bobil med sitt storformat kamera, hvor han utforsket forholdet mellom mennesker og stedene de besøker.

 

Roberts er publisert og utstilt internasjonalt og hans fotografier er både i offentlige og private samlinger, inkludert George Eastman House, Deutsche Börse Kunstsamlingen og Wilson Centre for Photography. I 2010 ble han utnevnt som offisiell ”Election  Artist” av House of Commons Kunstverk komite, for å produsere en oversikt over stortingsvalget på vegne av den britiske Stortingets kunstsamling. Roberts ble nylig tildelt Honorary Fellow fra Royal Photographic Society

 

Du kan se flere av Simon Roberts’ bildeserier på hans nettside. 

 

 

Pris OG informasjon
Dato: 
21. April 2017 - kl 14.30 - 16.00

Sted: 
Bilder Nordic School of Photography

Pris: 
Gratis, men krever påmelding

RELATERTE

Foto – En grunnutdanning i fotografi
Et praktisk og intensivt studie i fototeknikk og bildekommunikasjon over ett semester heltid eller to semestre deltid. Rullerende opptak - Studiestart 30. januar!
Fotograf – Toårig utdanning
En komplett og tidsriktig fotoutdanning med fokus på fototeknikk, visuell kommunikasjon, nye medier & yrkesutøvelse.
Foto2 – Avansert fotografi for viderekomne
Et kveldstilbud for viderekomne innen avansert fototeknikk, kommunikasjonslære, nye medier og identitet & merkevare. Løpende opptak - Oppstart onsdag 13. september.
Informasjonsmøte om fotoutdanning
Er du nysgjerrig på et av våre fotostudier? Da bør du bli med på neste infomøte! I løpet av halvannen time vil du få en grundig presentasjon av skolen, studiemiljøet, bransjen og utdanningene av faglig og kreativ leder Inge Helland. Du vil også få se studentarbeid, høre om karrieremuligheter få svar på spørsmål og få en omvisning på skolen.