Studentintervju: Magnus Aune

 
Om hverdagen ved Bilder Nordic 

Det måtte en 30års-krise til, og en erkjennelse av at jeg ville neppe nå 50 hvis jeg fortsatte i den samme livstilen. Kameraet reddet livet mitt. Jeg ønsker å skape noe og oppdaget at løsningen var rett foran nesa på meg. Jeg har alltid tatt bilder, men aldri helt skjønt hvor mye det egentlig betyr for meg. For meg har fotografi gått fra en hobby til å bli noe jeg jobber med fra morgen til kveld. Fotografering er blitt en livsstil og er et fag jeg dyrker og konstant utvikler.

Hverdagen er variert, vi har korte og lange prosjekter og jobber til tider med flere av de på samme tidspunkt. Noe av det viktigste jeg har lært så langt er å strukturere timeplanen min så jeg rekker mine deadlines. Det handler om mer enn bare å ta bra bilder, det er like viktig å ha en solid struktur rundt idéutvikling og planlegging, for når ting ikke går slik du har planlagt har du allikevel kompetansen til å sikre et perfekt sluttresultat. Det å holde en fysisk version av et bilde du er glad i gir en helt spesiell følelse!

Utdanningen er moderne og up to date, oppgavene vi får er relevante og det at vi går igjennom så mange forskjellig sjangre, gjør at jeg føler meg tryggere når jeg skal løse oppdrag på fritiden – jeg har veldig mange ben å stå på. Det at lærerne er profesjonelle og yrkesaktive fotografer gir en helt spesiell innsikt i hvordan hverdagen er for en profesjonell fotograf i dagens samfunn. Skolen handler ikke bare om fotografi, men også hvordan kommunisere til et publikum gjennom flere medier. Jeg opplever at lærerne virkelig bryr seg om oss elever, og det at vi også har spennende forelesere i sammenheng med forskjellige workshops gir en fantastisk mulighet for utvikling. Må også nevne at miljøet på skolen er veldig bra, man utvikler vennskap på tvers av klasser, semestre og kurs.

 

Utfordringer

Den største utfordringen har vært å få tid til alt, og samtidig være kreativ og tenke utenfor boksen. Du får virkelig pusha evnen til å være kreativ. Noen ganger blir timeplanen så tett at jeg rett og slett ikke finner en løsning på egenhånd, da er det veldig greit at lærerne stiller seg til disposisjon og veileder deg. Selv kl 23.00 på en fredagskveld (takk Erik Fuglseth!)

 

Planer etter utdanningen

Min plan etter skolen er å leve av fotografi og jobbe som profesjonell fotograf.

 

Inspirasjon

Jeg får inspirasjon fra veldig mye forskjellig, jeg kan få impulser av å vente på bussen, men også når vi for eksempel har gjesteforelesere fra inn og utland. Det er en side som heter lensculture.com, der er det utrolig mye forskjellig spennende! Jeg står sjelden fast, men det er alltid gøy å utforske nye fotografer så vel som store etablerte navn.

 

Tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic

Et godt tips er når timeplanen for semesteret utleveres, gå igjennom de forskjellige temaene, da starter underbevisstheten din det kreative arbeidet. Ellers er det viktig å møte opp! Spesielt på gruppearbeid! Til de som skal begynne, lær kamera ditt utenat, i første semester er det mye drilling på kamerateknikk.

 

 

Magnus Aune, f. 1984, går 2. semester på toårig fotograf linje hos Bilder Nordic School of Photography. 

Du kan følge ham på:

Instagram: @magnusaunephotography

nettside: http://www.magnusaune.com/