Studentintervju: Lene Vaagland

Om hverdagen ved Bilder Nordic 
Hverdagen hos Bilder Nordic er veldig variert. I begynnelsen er det mye skoletimer og mye teknisk som skal inn før vi lengre ut i studiet får mer frihet til å jobbe på egenhånd og utnytte det vi har lært, noe som har fungert veldig bra for min del. Nå går jeg siste semester og er snart ferdig og det er ikke før de siste månedene jeg virkelig har kjent hvor mye jeg faktisk har vokst, både som fotograf og selvtillit.
Det jeg liker best er hvor varierte veilederne er. Alle jobber på forskjellige måter og man får derfor innblikk i så mange forskjellige grener innen fotoverden. Jeg ble også veldig inspirert til å finne min egen måte å jobbe på i stedet for å finne den “riktige” måten.

 

Utfordringer
Den største utfordringen for meg personlig må ha vært å finne ut hvordan jeg vil jobbe og hva jeg vil gjøre videre. Har fått mye inspirasjon og innblikk i hvilke muligheter som finnes – noe som både har forvirret og hjulpet meg til tider. Man må bare prøve seg fram og kjenne etter hva som føles riktig. Dette er noe jeg fortsatt jobber med!

Planer etter utdanningen
Jeg er fortsatt litt usikker, men har fått sansen for produsent-rollen. Har fått prøvd meg på det både under musikkvideo-produksjonen og avgangsutstillingen og fant ut at det er noe jeg kunne tenkt meg å lært og jobbe mer med.

Inspirasjon
Min største inspirasjonskilde må være klassiske malerier av kunstnere som John William Waterhouse. Jeg er også veldig inspirert av gode filmer og ærlige, uttrykksfulle mennesker.
Jeg syns det er spennende å følge med på arbeidene til Albarran Cabrera, Joel-Peter Witkin og Gregory Kurasov (ikke en fotograf, but still…).
Tips til medstudenter og potensielle nye studenter ved Bilder Nordic
Nå skal jeg være klisjé og si vær open minded og åpen for mulighetene som dukker opp!

 

Lene Vaagland, f. 1989, går 4. semester på toårig fotograf linje hos Bilder Nordic School of Photography. Hun var også nestleder ved årets avgangsutstilling.

Du kan følge henne på:

Instagram: @lenevaagland