En internasjonal lærerstab

BILDER NORDIC fremstår i dag som et sterkt kompetansemiljø og er blitt en gjensidig læringsarena for både fotostudenter, lærere og gjesteforelesere. Etter snart ti år i bransjen har vi i dag gleden av å jobbe med flere av de fremste fotografene i markedet, og har bygget et sterkt internasjonalt samarbeid og nettverk som generøst deler egen kunnskap og erfaring med andre. Her ser du en oversikt over faste lærere og gjester som har besøkt skolen.

Foto: Kristian Solli / Forsidebilde: Hebe Robinson
Margaret de Lange – Fine Art (NO)
Margaret de Lange er reklamefotograf av yrke, men kjent for sine personlige kunstprosjekt. "Daughters" ble utgitt som bok og finnes i flere gallerier.
Anders Petersen – Fine Art (SE)
Anders Petersen startet sin karriere med å dokumentere Café Lehmitz i Hamburg gjennom tre år. Dette ble kjennetegnet på hans særegne og personlige stil.
Linda Bournane Engelberth – Veiledning (NO)
  LINDA BOURNANE ENGELBERTH ER KJENT FOR sine dyptgående dokumentarprosjekt. I løpet av de siste årene har hun vunnet flere priser for sitt arbeid, blant annet.
Tim Walker – Mote (UK)
Tim Walker har det siste tiåret vært fast fotograf for Vogue, utstilt i The National Portrait Gallery og er en av vår tids største motefotografer.
Gary Knight – Dokumentar (US)
Dokumentarfotografen Gary Knight leder dokumentar-utdanningen ved Tufts University i USA og er en av grunnleggerene av VII Photo Agency.
Jeff Cowen – Fine Art (US)
Fine Art-fotografen Jeff Cowen hadde allerede som 23åring publisert arbeid i The Guardian. I dag har han holdt utallige utstillinger og vunnet flere priser.
VII Photo Agency – Dokumentar (US)
Bildebyrået VII Photo fokuserer på dokumentarfoto i konflikt-områder. Byrået består av 23 fotografer, hvor syv av dem har besøkt Bilder Nordic.
Toyin Ibidapo – Mote (UK)
Motefotografen Toyin Ibidapo er mest kjent for sin sarte og personlige serie Cult of Boys, hvor hun gjennom 8 år har fotografert unge, androgyne gutter.
Ed Kashi – Dokumentar (US)
Dokumentarfotografen Ed Kashi, medlem av VII Photo Agency, er anerkjent for sine komplekse bilder og overbevisende gjengivelse av den menneskelige tilstand.
Brian Storm – Multimedia (US)
Brian Storm er grunnleggeren av et av verdens ledende multimediaprodusjonsselskaper, MediaStorm, i New York med kunder som National Geographic, Reuters & FN.
Lynn Goldsmith – Musikk (US)
Lynn Goldsmith har fotografert over 100 kjente platecover for Rolling Stones, Bob Dylan, Patti Smith, Frank Zappa, Lenny Kravitz & Michael Jackson og flere.
Nadav Kander – Portrett (UK)
Nadav Kander er kjent for sine portretter og landskapsbilder, og har vært publisert i både The Sunday Times Magazine, Rolling Stone, Time & Another Magazine
Arno Minkinnen – Fine Art (FI/US)
Med seg selv som motiv, har fine-art fotograf Arno Minkinnen i fire tiår skapt umanipulerte bilder av det nakne mennesket i samspill med naturen.
Julie Pike – Mote (NO)
Julie Pike er en av Norges fremste motefotografer, publisert både i norske og internasjonale magasiner. Ved Bilder Nordic underviser hun i mote.
Bjørn Opsahl – Musikkvideo (NO)
Bjørn Opsahl kan skilte med en lang liste prestisjefylte oppdrag både i mote-, artist- og musikkfoto. Hvert år holder han musikkvideo-workshop hos oss.
Cheryl Newman – Regi & Utvalg (UK)
Cheryl Newman er en av Europas mest anerkjente bilderedaktører og har jobbet i The Telegraph Magazine i over ti år. Her underviser hun i Regi & Utvalg.
Amber Terranova – Regi & Utvalg (US)
  AMBER TERRANOVA ER BILDEREDAKTØR og jobber for tiden i People Magazine, i tillegg til en foreleser-stilling ved School of Visual Arts. Tidligere har hun blant.
Mari Grinde Arntzen – Motespråk (NO)
Mari Grinde Arntzen er journalist, med mote sett fra et samfunnsfaglig perspektiv i fokus. Hun underviser ved Bilder Nordic i faget Mote som Språk.
Robert Sannes – Bildekomm. (NO)
Arkitekten Robert Sannes jobber som kunstfotograf med kunder som Utenriksdepartementet og Snøhetta. Ved Bilder Nordic underviser han i Bildekommunikasjon.
Bård Ek – Bildekommunikasjon (NO)
Bård Ek er en av Norges fremste fotografer med mer enn 20 års erfaring innen kunst-, mote- og reklamefoto. Bård underviser i Bildekommunikasjon hos oss.
LP Lorentz – Kamera&Kamerabruk (NO)
  HVALERGUTTEN LP LORENTZ HAR MARKERT SEG innen reklame-, portrett- og livsstilsfotografering og er en av landets dyktigste på DSLR-filming. Etter at han startet som fotograf.
Espen Fyksen – Levende Bilde (NO)
ESPEN FYKSEN har bred erfaring fra film- og TV-produksjon og er mannen bak den Emmy-nominerte animasjonsserien Elias – den lille redningsskøyta. Han er også en erfaren.
Ashley Cameron – Digitalt Mørkerom (UK)
  DEN ENGELSKE REKLAMEFOTOGRAFEN ASHLEY CAMERON har i en årrekke vært i verdenstoppen blant de som skaper bilder i Photoshop. Ashley Cameron Studio jobber også mye.
Hans Otto Nesbø – Digitalt Mørkerom (NO)
Hans Otto Nesbø er en av Norges mest kunnskapsrike kursholdere innen digital bildebehandling. Ved Bilder Nordic underviser han i digitalt mørkerom.
Erik Fuglseth – Lyssetting (NO)
Erik Fuglseth er en både teknisk og kreativt dyktig fotograf. Med bakgrunn i reklamefoto siden tidlig 80-tall underviser han i lyssetting ved Bilder Nordic.
Kjell Brustad – Lyssetting (NO)
KJELL BRUSTAD HAR VÆRT PROFESJONELL FOTOGRAF I 25 ÅR. Han jobbet tidligere som pressefotograf, men har siden 1992 drevet eget studio med hovedvekt på reklame. Kjell.
Chris Harrison – Veiledning (UK)
Engelske Chris Harrison, kjent for sitt reklamearbeid og personlige prosjekter, er en av skolens hovedlærere innen portefølje og personlig arbeid.
Isidor Åstrøm – Veiledning (NO)
Isidor Åstrøm, kjent for teknisk perfeksjon og unik kunnskap i etterarbeid, er en av Norges fremste reklamefotografer og hovedlærer i kommersielt fotografi.
Marcus Bleasdale – Veiledning (UK)
Marcus Bleasdale er hovedlærer innen redaksjonelt- og dokumentarfoto. Han er medlem av VII Photo Agency og er en av verdens ledende dokumentarfotografer.