Studentarbeid: Intro til fotojournalistikk

Siste innlegg

Over to uker har studentene i andre semester blitt utfordret til å følge en fremmed person eller gruppe i sitt første møte med fotojournalistikk som sjanger. Utfordringen er en del av workshopen “Elements of the Photo Essay”, ledet av prisvinnende fotojournalist Marcus Bleasdale.

 

 

Årets workshop har gitt varierte og spennende resultater; Flere av studentene valgte å dra bort i perioden, både Tyskland, Spania og Kosovo var representert, samt flere steder i utkant-Norge. Blant temaene som ble tatt opp var eldring, kjønnsidentitet, oppvekst og eksentriske samlere. Det har vært en intens og lærerik periode, med grundig veiledning fra en tålmodig Marcus, som gikk gjennom tusenvis av bilder for å, sammen med hver enkelt fotostudent, finne den beste vinklingen på historien.

 


”This years Basic storytelling workshop, which is based on a masters program structure used to train photojournalists, yielded incredible results and the students were deeply involved in peoples lives, documenting the reality of existence. During the workshop we challenged photographers to navigate the deepest narrative and dig deep into the societies to show the beauty and harsh nature of life. This year they excelled, and these are just a few examples of the work they produced. ” – Marcus Bleasdale

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Billy i drift – Anthony Robinson
Jeg og faren min var aldri spesielt gode venner. Etter 14 år uten kontakt, tok han veien fra Wales med sin partner Liz for å besøke med i Oslo. Juni, 2014 lærte jeg Billy å kjenne. Ikke lenge etter ble han rammet av kreft samtidig som han mistet sin partner og sin søster til samme sykdom. 

Billy tjenestegjorde i den britiske hæren over flere tiår. Han hadde allerede forsonet seg med sin egen dødelighet som ung soldat i Mauritius i 1968 da han ble skutt i beinet, og i Kypros i 1970 da bilen han satt i ble sprengt i lufta mens han var på oppdrag for FN, og i Nord-Irland der han mistet 33 kamerater i løpet av en kveld. Døden var en del av livet.  

Første juledag 2015 kvittet han ned alt han eide, tok med seg én koffert og flyttet til Spania. Jeg besøkte han nylig i den lille byen Albir, like utenfor Benidorm. Gjennom denne dokumentaren ville jeg tegne et bilde av hvordan fremtiden ser ut for faren min. Hvordan har det å miste sin partner gjennom 36 år påvirket hvordan han ser på fremtiden, ensomheten og sin egen dødelighet. Hvordan er det å bli gammel på utkanten av samfunnet, isolert fra venner og familien? Jeg kom tilbake med flere spørsmål enn svar, men en ting er sikkert; Billy har ikke tenkt å gi seg helt ennå. Det finnes nye steder å oppdage og mennesker å bli kjent med. Han har alltid vært en rastløs sjel, min far, og med ingenting å holde han tilbake, hvor fører vinden han videre?

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

The before – Ida Susanne Aspaas Olsen
Jeg har dokumentert en gutt som heter Ole Henrik og selekterte deler fra hans liv, men fremstillingen er i like stor grad basert på generasjonen jeg selv er en del av og det å fremdeles ha en ung mentalitet. Mitt hovedfokus i oppgaven er den perioden man gjerne befinner seg i før man nærmer seg mer modne roller i samfunnet; eksempelvis det å bringe egne barn inn i verden og møtet med lignende ansvar man tidligere ikke har erfart. Det handler om den til en viss grad bekymringsfrie eksistensen man besitter i en relativt tidlig epoke av livet. I bildeserien har jeg derfor forsøkt å manifestere det karismatiske ved en menneskelig hverdag og de små, flyktige øyeblikkene som finner sted innimellom alt annet.  

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er ikke en fase – Ingrid Røger
Ane Engel er advokat og gother. Annenhver uke pendler hun mellom Oslo og Stokmarknes i Nordland der hun har vokst opp, mellom storbyen og naturen, det sosiale livet og det stille og fredelige. 
Bildeserien skildrer Ane Engels hverdag i ulike miljøer, i jobb, på trening og i sosiale situasjoner – alltid med et hint av noe mørkt og mystisk. 
Til tross for å til stadighet ha fått høre at det kommer til å gå over, lar hun seg ikke påvirke og slår stolt fast at “Det er ikke en fase. Det er sånn jeg er”

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er ikke bare én ting som definerer en – Morten Skalstad
I mitt dokumentarprosjekt har jeg fulgt min gode venn og romkamerat, Odd Simen. Jeg har fulgt ham som dragartist, lærlingskokk og som privatperson hjemme. Dragartister og transpersoner blir forvekslet av mange, og jeg mener det er viktig å skille disse to. Derfor har jeg prøvd å fremstille livet til Odd Simen så balansert og sant som mulig; det er ikke bare èn ting som definerer en. 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Alle eg gifta meg med bare sovna – Selma Aargaard
Jeg ville utforske hvordan sosial støtte har en innvirkning på livsgleden hos eldre mennesker, og fulgte Gunvald i en uke av hans 92 år lange liv. Etter et stygt fall i høst ble hans fysiske tilstand forverret, og tiden var kommet for å flytte på sykehjem. Da hans eldste oldebarn, Silje (21) hørte om hans siste ønske om å fortsatt få bo hjemme, pakket hun sekken og chihuahuaen, og bestemte seg for å flytte inn med sin oldefar, i den lille bygda på vestlandet. Dette er historien om en bitter mann som ikke var bitter, bare ensom.

Våre grunnutdanningsstudenter har hatt en reklameworkshop med AD Anna Vaagland.

Studentarbeid: Reklame-workshop med AD Anna Vaagland

Over en intensiv helg har våre grunnutdannings-studenter blitt utfordret på idé-utvikling og reklamespråket! AD & Bilder Nordic-alumni Anna Vaagland ledet…
LES MER

PLACEBO –årets avgangsutstilling

Årets avgangsutstilling omhandler illusjonen av perfekte mål og kortsiktige løsninger som ikke er bærekraftige. Vår alumniklasse ønsker velkommen til vernissage…
LES MER
Velkommen til infomøte om påbygning til bachelorgrad ved School of Visual Arts i New York

Studér i verdensmetropolen New York – Start på en bachelor i Fine Arts ved Bilder Nordic!

Er du nysgjerrig på å studere i USA? Torsdag 11. Mai kl 17.30 kommer den anerkjente bilderedaktøren Amber Terranova for…
LES MER

Relaterte artikler

Foto – En grunnutdanning i fotografi
Et praktisk og intensivt studie i fototeknikk og bildekommunikasjon over ett semester heltid eller to semestre deltid. Rullerende opptak - Studiestart 30. januar!
Fotograf – Toårig utdanning
En komplett og tidsriktig fotoutdanning med fokus på fototeknikk, visuell kommunikasjon, nye medier & yrkesutøvelse.
Foto2 – Avansert fotografi for viderekomne
Et kveldstilbud for viderekomne innen avansert fototeknikk, kommunikasjonslære, nye medier og identitet & merkevare. Løpende opptak - Oppstart onsdag 13. september.
Informasjonsmøte om fotoutdanning
Er du nysgjerrig på et av våre fotostudier? Da bør du bli med på neste infomøte! I løpet av halvannen time vil du få en grundig presentasjon av skolen, studiemiljøet, bransjen og utdanningene av faglig og kreativ leder Inge Helland. Du vil også få se studentarbeid, høre om karrieremuligheter få svar på spørsmål og få en omvisning på skolen.