Foredrag: The Future of Storytelling

Hva slags muligheter byr dagens teknologi på, for fotografer og visuelle historiefortellere? Danske Bjarke Murthy var tidlig ute med visuelle løsninger for internett, noe som i 2004 brakte ham til New York og Magnum Photos. Som grunnlegger av Magnum In Motion, og ansvarlig produsent, har han assistert verdens beste dokumentarfotografer i ere hundre multimediaproduksjoner. I dette foredraget vil den erfarne gründeren vise hvorfor vi i dagens nettbaserte verden må endre vårt syn på historiefortelling, og hvorfor alle som fortsetter å jobbe på “gamlemåten” vil bli utdatert.

Da digitalkamera overtok for analoge verktøy tidlig på 2000-tallet, var Gutenbergs 550 år gamle trykkpresse fortsatt avgjørende for at historier skulle nå ut til store folkemasser. Opplevelsen for publikum var begrenset til en forhåndsbestemt lineær struktur, og i et tydelig hierarki for retten til å fortelle historier. Utviklingen av digitalkamera, høyhastighets Internett og sosiale medier har snudd denne verdenen opp ned og brakt kommunikasjon mellom oss mennesker inn i ukjent farvann, med uante fremtidige muligheter.

Før oppfinnelsen av trykkpressen i 1450 var muntlige fortellinger hovedformen for kommunikasjon, hvor historier ble fortalt i et samspill mellom mennesker, og utviklet seg ettersom de vandret mellom mennesker. Historiefortelling i dag er på mange måter en nyskapning av denne urgamle tradisjonen. Moderne fortellinger er i dag et internett-basert nettverk av historiefragmenter, som opprettes kollektivt og oppleves forskjellig for hver enkelt av oss. 

I dette foredraget vil Bjarke vise tidlige eksempler på disse nye historiefortellings-formatene, og kartlegge de kreative og teknologiske fremskrittene som baner vei for fremtiden. Foredraget egner seg derfor godt for både fotografer, fotojournalister, videografer og andre som jobber med kommunikasjon og historiefortelling.

Om Bjarke Myrthu
Bjarke Myrthu er gründer og investor i flere historiefortellings-prosjekt. Hans hovedprosjektet er Story Friend, et samarbeidsprosjekt i form av en historiefortellingsapp. Han er en erfaren foredragsholder og jury-medlem ved konferanser, arrangementer og skoler som Harvard, MIT, SXSW og World Press Photo. Bjarke har tidligere stiftet Storyplanet.com, og jobbet som ansvarlig redaktør i Magnum Photos hvor han ble medgrunnlegger av Magnum In Motion. Magnum Photos er et internasjonalt billedbyrå, grunnlagt 1947 i Paris og London, nå også med kontorer i New York og Tokyo. Byrået, som regnes som et av verdens ledende når det gjelder dokumentarfotografi, ble grunnlagt av de fire fotografene Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger og David «Chim» Seymour.

Pris OG informasjon
Dato: 
29. August 2017 - kl 18.00 - 19.30

Sted: 
Bilder Nordic School of Photography

Pris: 
Gratis, men krever påmelding

RELATERTE

Foto – En grunnutdanning i fotografi
Et praktisk og intensivt studie i fototeknikk og bildekommunikasjon over ett semester heltid eller to semestre deltid. Rullerende opptak - Studiestart 30. januar!
Fotograf – Toårig utdanning
En komplett og tidsriktig fotoutdanning med fokus på fototeknikk, visuell kommunikasjon, nye medier & yrkesutøvelse.
Foto2 – Avansert fotografi for viderekomne
Et kveldstilbud for viderekomne innen avansert fototeknikk, kommunikasjonslære, nye medier og identitet & merkevare. Løpende opptak - Oppstart onsdag 13. september.
Informasjonsmøte om fotoutdanning
Er du nysgjerrig på et av våre fotostudier? Da bør du bli med på neste infomøte! I løpet av halvannen time vil du få en grundig presentasjon av skolen, studiemiljøet, bransjen og utdanningene av faglig og kreativ leder Inge Helland. Du vil også få se studentarbeid, høre om karrieremuligheter få svar på spørsmål og få en omvisning på skolen.