FILMPROGRAM 2017

I 2017 lanserer Cinemateket i samarbeid med Bilder Nordic School of Photography og Forlaget Fotografi et filmprogram med ambisjoner om å være en månedlig event, for alle som har en interesse i fotografiet. Billetter kjøpes via nettsidene til Cinemateket. 

Følgende filmer er foreløpig satt opp:

 

Jordens Salt – 20. April 2017

I over 40 år har den brasilianske fotografen, Sebastião Salgado, reist verden rundt og tatt bilder av konflikter, menneskelig lidelse og naturens skjønnhet. Filmen er enkel i sitt formspråk, og store deler av den består kun av Salgados velkomponerte, men ofte grusomme, fotografier. Hans erfaringer gjorde at han i en lang periode valgte å legge fotoapparatet på hylla. Han flyttet hjem til barndomsgården og plantet ny regnskog på den enorme eiendommen som for lengst var utarmet på grunn av hogst. I dag er plantasjen et naturreservat og den fungerer som modell for å få lignende, utpinte landarealer til å blomstre igjen. Wim Wenders og Salgados sønn Juliano Ribeiro Salgado har laget en vakker og sterk dokumentar om legenden Salgado.

 

I forkant av visningen vil tidligere leder for pressefotografenes klubb Sveinung Ystad, Årets bilde-vinner Aleksander Nordahl og Rune Eraker fra Norwegian Journal of Photography ha en samtale om fotojournalistikk og estetikk.

 

 

Finding Vivian Meier – 15. Juni 2017

Finding Vivian Maier er en dokumentar om den mystiske barnepiken, som i all hemmelighet tok over 100 000 fotografier, en skatt som skulle gjøre henne til en av det 20. Århundrets fremste fotografer. Maiers fotografier var ukjent inntil lokalhistorikeren Jon Maloof kjøpte noen av negativene hennes på en auksjon i 2007. Han ble fasinert og klarte å spore opp resten av negativene og eiendelene hennes i 2009, etter hennes død. Maier jobbet som barnepike i omtrent 40 år og i løpet av den tiden tok hun sine fotografier, hovedsakelig av mennesker og gatene i Chicago. De to regissørene John Maloof og Charlie Siskel går grundig til verks for å finne mer informasjon om den avdøde fotografen.

 

 

 

 

Pris OG informasjon
Dato: 
Torsdag 20. April - Jordens Salt kl 18.00

Torsdag 15. Juni - Finding Vivian Maier

Sted: 
Cinemateket, Oslo

Pris: 
Bilettkjøp via www.cinemateket.no

RELATERTE

Foto – En grunnutdanning i fotografi
Et praktisk og intensivt studie i fototeknikk og bildekommunikasjon over ett semester heltid eller to semestre deltid. Rullerende opptak - Studiestart 28. august!
Informasjonsmøte om fotoutdanning
Er du nysgjerrig på et av våre fotostudier? Da bør du bli med på neste infomøte! I løpet av halvannen time vil du få en grundig presentasjon av skolen, studiemiljøet, bransjen og utdanningene av faglig og kreativ leder Inge Helland. Du vil også få se studentarbeid, høre om karrieremuligheter få svar på spørsmål og få en omvisning på skolen.
Fotograf – Toårig utdanning
En komplett og tidsriktig fotoutdanning med fokus på fototeknikk, visuell kommunikasjon, nye medier & yrkesutøvelse.
Nyoppusset grunnutdanning i fotografi med nytt team fotografer!
Det er nå ti år siden vår populære grunnutdanning i fotograf startet opp, og ti år senere fremstår utdanningen mer spennende enn noen gang. Les mer om studiet her!