Anne Braybon er en internasjonalt anerkjent kreativ leder og kurator, og har arbeidet med redaksjonell art direction for nasjonale medier i Amsterdam, Paris og London. I 2005 ble hun ansatt hos National Portrait Gallery med ansvar for å finne og ansette fotografer, samt kuratere årlige tematiske portrettserier for utstilling og for innkjøp til museets samling. Dette omfatter arbeider fra Adam Broomberg, Oliver Chanarin og Don McCullin.  Fra 2008 utviklet og ledet Anne den kreative tilnærmingen til et enormt utstillingsprosjekt “Road to 2012». Over fire år arbeidet hun da med kunstnerene Brian Griffin, Emma Hardy, Nadav kander og Bettina Von Zwehl hvor de produserte over hundre nye portretter for galleriet, og kuraterte flere utstillinger ut av dette.
 
 
Anne er også en skribent og lærer i fotografi, både for offentlig og privat sektor. Noen av kundene inkluderer Tate Modern, The Photographer´s gallery and Sotheby´s. Hun gjesteunderviser også internasjonalt, og kommer nå til Oslo for å holde et foredrag for deg og for å kuratere skolens avgangsutstilling.
 
 
I foredraget vil Anne presentere eksempler fra utstillinger hun har kuratert; prosessen fra den innledende ideen til den endelige utstillingen. Fokuset for kvelden vil være den kreative og artistiske prosessen sett fra en kurators side, hvor Anne vil ta for seg emner som «hvordan skrive en artist statement» og “hvordan introdusere dine arbeider”.  Samtalen vil være siktet mot «emerging photographers», men refleksjonene vil være generelle og nyttige for alle som har ambisjoner om egne utstillinger.
 
 
Velkommen til en lærerik aften!