Velkommen til Bilder Nordics blogg!

Her kan du lese om studentprosjekter, følge med på skolehverdagen, se intervjuer med spennende fotografer, holde deg oppdatert på utstillinger og andre events og mye mer. Bloggen drives i hovedsak av Studentredaksjonen, med gjesteinnlegg fra faglig ledelse, lærere og andre gjesteskribenter.
Foto: Camilla Longva
PLACEBO –årets avgangsutstilling
Årets avgangsutstilling omhandler illusjonen av perfekte mål og kortsiktige løsninger som ikke er bærekraftige. Vår alumniklasse ønsker velkommen til vernissage 17. mars kl 17.00
Objects Workshop
De tre første ukene av andre semester på vår toårige fotografutdanning ble studentene utfordret til å jobbe med temaet “objekt”. Målet med utfordringen var å.
Uncontaminated Fashion Art Festival 12. – 14. oktober 2016
Photobooth, kollektivutstillingen "Nordic Identities" av skolens alumni og et innblikk i hva det innebærer å studere kreative fag er noe av det du kan oppleve fra Bilder Nordic under Uncontaminated-festivalen 2016! Se bildene fra Photobooth'en her!
En kreativ utdanning er en investering i fremtiden
Føles det som du svømmer opp ned når du tenker på vanlige studievalg som helse, økonomi og jus, så er det kanskje fordi du ikke er et åtte til fire menneske? Det gode grunner til å velge annerledes - les mer om det her.
Den fjerde bølgen – feminisme i dag
I anledning kvinnedagen ønsker vi å løfte frem prosjektet "Den fjerde Bølgen": Gjennom å portrettere kjente og ukjente feminister stiller Maria spørsmålstegn ved fordommene og stereotypiene som feminister fremdeles møtes med.
Jonas Tebib, fra Christies & Sotheby’s, snakker om kvalitet i kunsten
Fredag fjerde mars besøkte Jonas Tebib Bilder Nordic School of Photography for å snakke om et stort og vanskelig tema; hva det egentlig er som skaper kvalitet og verdi i kunstfotografiet.
Gullsnitt : Et tilbakeblikk
Gullsnitt er reklamefotografenes landskonkurranse. Mens vi venter på årets utdelingsfest mimrer vi og ser tilbake på tidligere års vinnere fra BilderNordic!
UNBOUNDED – Årets avgangsutstilling
Unbounded reflekterer rundt grenser i uorden og undersøker disse i forhold til fire ulike perspektiver; individ, kultur, samfunn og natur. Velkommen til vernissage 11. mars kl 19.00!
Åpen Dag: Hør mer om fotostudier tirsdag 5. april
ÅPEN DAG: Tirsdag 5. april kl 17.00 kan du høre mer om hvordan det er å studere hos oss ved faglig & kreativ leder Inge Helland og veileder & fotojournalist Linda B. Engelberth!
Et visuelt tilbakeblikk
Det har vært et spennende halvår ved Bilder Nordic! Vi har samlet noen av de større hendelsene som har funnet sted og ønsker å dele de med deg. God Påske!
Motefotograf fra London Utfordret Bilder Nordic studenter på Bærekraftig Motefotografi
Studentene i 2. semester har hatt besøk fra London av den unge it-fotografen Brett Lloyd og den anerkjente bilderedaktøren Cheryl Newman for å skape motehistorier med mening. Se resultatene her!
Dokumentarisk workshop med Marcus Bleasdale
Historiefortelling er temaet når den prisvinnende fotojournalisten Marcus Bleasdale skal introdusere studentene i andre semester til fotojournalistikkens verden. Se resultatene fra to ukers intensivt arbeid her!
Uncontaminated – Oslo Fashion Art Festival – 8. – 9. oktober
Se live-strømming av foredrag fre 9. okt fra 14.30 her! Festivalen går av stabelen for første gang - med internasjonal toppkvalitet! Unge og utfordrende kunstnere i krysningspunktet mellom mote og kunst løftes frem gjennom foredrag og utstillinger.
Filmskaper & Fotograf – Elise Gulestøl – Alumni 2014
Kombinasjonen vestlands-natur og bærekraftig norsk mote viste seg å være kruttsterk. Alumnistudent Elise Gulestøls hovedoppgave-film har gjort seg bemerket både i Berlin og Milano.
Årets Avgangsutstilling: Limbo – Identities in Transition – 19.-26.mars
Hva skjer når 44 avgangsstudenter søker å presentere et tverrsnitt av identitetene som finnes i Norge i 2015? Se resultatet fra Årets avgangsutstilling, Limbo, 19. - 26. mars i Lille Grensen 7!
Forsidepikene – fotografer og pionerer
Da boka ”norske pressefotografer” kom ut i 1986 så var kun en kvinne presentert blant de 57 fotografene. Selv om dette har endret seg radikalt, så er det fortsatt slik at 13 av de 20 nominerte til årets bilde 2014 er menn, kun 7 er kvinner.
Side :