Kulturaktiviteter gir en arena for tilhørighet, sosialt fellesskap og muligheter til personlig utvikling som menneske og samfunnsdeltaker. ArtBridge er et inkluderingsprosjekt og en møteplass for de som er unge og nye i Norge med interesse for dans, musikk eller foto.

 

Prosjektet har som mål å være en varig satsning og et årlig kulturarrangement for unge med ulik sosial og kulturell bakgrunn og i samarbeid med Bilder Nordic School of Photography får ungdommene mulighet til å jobbe med foto som kommunikasjon.

Kunst og kultur er et globalt språk som inkluderer, inspirerer og engasjerer. ArtBridge ønsker å kunne motvirke diskriminering og rasisme ved å jobbe med unge mennesker ut ifra et skaperperspektiv og å styrke unge minoriteters relasjon til kulturlivet. Workshopen ønsker gjennom felles kulturopplevelser og utøvelse av kultur å skape spennende møter, samtaler og vennskap.

Ved hjelp av tre profesjonelle kulturutøvere innen musikk, dans, foto, skal ungdom i alderen 15 år og oppover sammen skape en forestilling som de utarbeider i en workshop. Resultatet ender i en forestilling med premiere 17. mars 2017 på Sentralen i Oslo

 

Intiativtakere bak prosjektet er Lisa Cooper v/Leadership Foundation og Brita Bergsnov-Hansen v/Miksmaster Creative. Med på laget har prosjektet nå fått samarbeid med Røde Kors Ungdom, Jonathan Castro, Camilla Tellefsen og Bilder Nordic.

 

Art Bridge skal resultere i en forestilling Sentralen Fredag 17. mars 2017.

 

PRAKTISK INFORMASJON

Tid
10. Januar 2017 - Infomøte på Sentralen

21. -22. Januar 2017  - Første Workshophelg

21. -25. Februar 2017 - Workshop i Vinterferien

17. Mars 2017 - Visning og fest på Sentralen


Sted
Sentralen - Oslo


Les mer
www.artbridge.no

Relaterte artikler

Foto – En grunnutdanning i fotografi
Et praktisk og intensivt studie i fototeknikk og bildekommunikasjon over ett semester heltid eller to semestre deltid. Rullerende opptak - Studiestart 30. januar!
Fotograf – Toårig utdanning
En komplett og tidsriktig fotoutdanning med fokus på fototeknikk, visuell kommunikasjon, nye medier & yrkesutøvelse.
Foto2 – Avansert fotografi for viderekomne
Et kveldstilbud for viderekomne innen avansert fototeknikk, kommunikasjonslære, nye medier og identitet & merkevare. Løpende opptak - Oppstart onsdag 13. september.
Informasjonsmøte om fotoutdanning
Er du nysgjerrig på et av våre fotostudier? Da bør du bli med på neste infomøte! I løpet av halvannen time vil du få en grundig presentasjon av skolen, studiemiljøet, bransjen og utdanningene av faglig og kreativ leder Inge Helland. Du vil også få se studentarbeid, høre om karrieremuligheter få svar på spørsmål og få en omvisning på skolen.