Kulturaktiviteter gir en arena for tilhørighet, sosialt fellesskap og muligheter til personlig utvikling som menneske og samfunnsdeltaker. ArtBridge er et inkluderingsprosjekt og en møteplass for de som er unge og nye i Norge med interesse for dans, musikk eller foto.

 

Prosjektet har som mål å være en varig satsning og et årlig kulturarrangement for unge med ulik sosial og kulturell bakgrunn og i samarbeid med Bilder Nordic School of Photography får ungdommene mulighet til å jobbe med foto som kommunikasjon.

Kunst og kultur er et globalt språk som inkluderer, inspirerer og engasjerer. ArtBridge ønsker å kunne motvirke diskriminering og rasisme ved å jobbe med unge mennesker ut ifra et skaperperspektiv og å styrke unge minoriteters relasjon til kulturlivet. Workshopen ønsker gjennom felles kulturopplevelser og utøvelse av kultur å skape spennende møter, samtaler og vennskap.

Ved hjelp av tre profesjonelle kulturutøvere innen musikk, dans, foto, skal ungdom i alderen 15 år og oppover sammen skape en forestilling som de utarbeider i en workshop. Resultatet ender i en forestilling med premiere 17. mars 2017 på Sentralen i Oslo

 

Intiativtakere bak prosjektet er Lisa Cooper v/Leadership Foundation og Brita Bergsnov-Hansen v/Miksmaster Creative. Med på laget har prosjektet nå fått samarbeid med Røde Kors Ungdom, Jonathan Castro, Camilla Tellefsen og Bilder Nordic.

 

Art Bridge skal resultere i en forestilling Sentralen Fredag 17. mars 2017.

 

PRAKTISK INFORMASJON

Tid
10. Januar 2017 - Infomøte på Sentralen

21. -22. Januar 2017  - Første Workshophelg

21. -25. Februar 2017 - Workshop i Vinterferien

17. Mars 2017 - Visning og fest på Sentralen


Sted
Sentralen - Oslo


Les mer
www.artbridge.no

Relaterte artikler

Foto – En grunnutdanning i fotografi
Et praktisk og intensivt studie i fototeknikk og bildekommunikasjon over ett semester heltid eller to semestre deltid. Rullerende opptak - Studiestart 28. august!
Åpen kveld: Infomøte & mini-foredrag med foreleser og alumni
Er du nysgjerrig på et av våre fotostudier? På informasjonsmøte får du høre mer om skolen, bransjen & utdanning i fotografi - Velkommen! Onsdag 5. April inviterer vi til Åpen Kveld - et utvidet infomøte, hvor du også får møte en av våre forelesere og alumni-studenter som vil fortelle litt om sitt arbeid og hverdagen på skolen.
Fotograf – Toårig utdanning
En komplett og tidsriktig fotoutdanning med fokus på fototeknikk, visuell kommunikasjon, nye medier & yrkesutøvelse.
Nyoppusset grunnutdanning i fotografi med nytt team fotografer!
Det er nå ti år siden vår populære grunnutdanning i fotograf startet opp, og ti år senere fremstår utdanningen mer spennende enn noen gang. Les mer om studiet her!