EN SNIKTITT PÅ VÅRENS WORKSHOP-PROGRAM

Vi ser frem til et spennende halvår hvor vi kan tilby både nye workshops, men også et gjensyn med tidligere favoritter. I løpet av de neste ukene vil de første workshopene åpnes for påmelding. På workshop-programmet står en rekke norske og internasjonale fotografer, deriblant Jeff Cowen og Jim Casper, William Ropp, Lynn Goldsmith og mange flere!

Meld deg på vårt nyhetsbrev i høyre kolonne og vær den første som får mulighet til å signere seg opp på workshops!
Endelig dato og pris vil bli lagt ut fortløpende. Følg med på nyhetsbrev eller nettside.

PARIS PHOTOGRAPHY MASTERCLASS – FOTOREISE TIL PARIS
Etter svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne i forrige Paris Masterclass tilbyr vi igjen en fem dagers opplevelse i Paris. Jeff Cowen og Jim Casper vil holde denne workshopen med fokus på fine-art fotografi, og reportasje som kunst. Selve fotograferingen vil foregå ute i Paris sentrum og i studio. Deltakerne vil få muligheten til å arbeide med street photography, akt, stilleben, abstrahering og porteføljeveiledning med Cowen & Casper gjennom workshopen. I tillegg vil gruppen besøke flere kulturelle institusjoner med forankring i fotografi under besøket i Paris.


WILLIAM ROPP – SKYGGESKULPTØREN

Skyggeskulptøren kommer tilbake til Oslo for å holde workshop. Den franske fotografens smittende entusiasme og unike bildestil har ført til fulltegnede klasser hver gang. I mars holder han igjen workshop ved Bilder Nordic, denne gangen med fokus på kunstnerisk portrettering.
William Ropp benytter seg ofte av en kraftig lommelykt for å lyssette sine fotografier – det er denne teknikken som har gitt ham tilnavnet Skyggeskulptøren. Gjennom en tre dagers workshop vil han vise deg teknikken og i tillegg vise hvordan han jobber med modeller for å gjøre dem i stand til å uttrykke sine innerste følelser i portrettene.


LYNN GOLDSMITH – NORWEGIAN WOOD

Vi søker å starte en ny tradisjon med workshop under Norwegian Wood, og etter knallsuksess i fjor er alle parter klare for en ny runde med musikk- og artistfotografering under årets festival i Frognerbadet. Spennende ting skjer når kunstformer møtes, og i denne workshopen vil du blant annet få rockens indre historie personlig presentert av et multitalent med erfaring over fire tiår som fotograf, produsent og kunstner. Du vil få undervisning og praktisk erfaring med fotografering av musikk på festival, fra galleri og grav under sceneopptreden, og portrettering av musikere.


FOTOGRAFENS NYE VERKTØY – DSLR FILMING OG VIDEOREDIGERING

Å kombinere levende bilder med stills er idag en stor del av fotografens hverdag. I en tredagers workshop guider fotografene LP Lorentz og Hans Otto Nesbø deg i hvordan du kan bruke video i arbeidet som fotograf – på tvers av fotografiske sjangre og arbeidsoppgaver. Målet er at deltakerne i etterkant av kurset skal kunne kombinere stills og video i samme oppdrag.


SENS & SANS – HANS OLAV FORSANG OG MARIE SJØVOLD
Sens & Sans er et helt spesielt mentorprogram utarbeidet og ledet av fotografene Hans-Olav Forsang og Marie Sjøvold. Programmet bygger på ideen om at en gruppe på 12 fotografer arbeider med individuelle temaprosjekter som ender opp med en felles utstilling og bok. Du kan se arbeid fra de to siste årene workshopen har vært på nettsiden www.sensogsans.no.