PHOTO EDITING WORKSHOP // MAURO BEDONI OG AMBER TERRANOVA // 3. – 5. MAI

 

Tidspunkt:

Fredag 3. mai kl. 18-21

Lørdag 4. mai kl. 10-18

Søndag 5. mai kl. 10-17

Sted: Bilder Nordics lokaler i Kongensgate 3, 0153 OSLO

Pris: kr 3900,- (max 12 plasser, inkludert lunsj lørdag og søndag)

Betingelser: Før påmelding må du lese gjennom de generelle vilkårene for workshops her.

Påmelding: Du melder deg på i kolonnen til høyre. Påmeldingen er bindende.

Utstyr: Ta med en eller to uredigerte dokumentariske serier (digital eller print) og et utvalg av dine favorittmagasiner, både nettbaserte og fysiske blader.

NB: Workshopen er åpen for alle, men basert på søknad. Registrer påmelding og send inn portefølje bestående av 10 bilder til post@bildernordic.no. Arbeidet du sender inn trenger ikke være ferdigstilt. Porteføljen du laster opp kan enten være en sammenhengende historie (photo essay) eller eksempler på dine beste bilder. Bildene må være i jpeg-format, største lengde 1024px. Du vil få svar på din søknad fortløpende.

 

WORKSHOPEN VIL BLI HOLDT PÅ ENGELSK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 CLICK HERE TO READ IN ENGLISH

Møt bilderedaktørene! Mauro Bedoni, bilderedaktør i magasinet COLORS, og Amber Terranova, tidligere bilderedaktør i PDN (Photo District News) og nå fungerende kreativ leder ved Bilder Nordic samarbeider om denne workshopen om historiefortelling og bilderedigering. Få innsikt og råd fra erfarne bilderedaktører. Lær hvordan du utvikler et prosjekt fra start til slutt og skaper sterke gjennomarbeidede serier tilpasset det profesjonelle markedet.

Om workshopen
Workshopen er egnet for fotografer med en eller flere fotografiske historier og serier, som ønsker å lære prosessen og fagetkunnskapen i å skape sterke bildehistorier til sin portefølje.

Omfattende arbeid og selvinnsikt er viktige betingelser for å velge din historie. Fotografens største utfordring er å velge ut bilder og velge bort bilder, og sette dette sammen til en meningsfull og effektiv narrativ historie. I løpet av helgen vil vi utforske og sekvensiere deltakernes prosjekter basert på deres ulike mål. Du vil bli i stand til å tilpasse arbeidet ditt etter mediet det skal vises i, alt fra et magasin, en utstilling eller web-galleri til internasjonal konkurranse.

Gjennom individuell bildekritikk og tilbakemeldinger vil hver enkelt student oppmuntres til å diskutere eget arbeid i plenum. I tillegg til å se på arbeid som presenters fra den enkelte vil samtalene og veiledningen handle om det å velge ut tematikk og historier, hvordan visualisere historien, hva du som fotograf og historieforteller bør unngå, og hvordan du best kan uttrykke din kreativitet. Vi vil gå gjennom dagens fotoiundistri og hvordan du kan nå gjennom i markedet. Vi ser på tradisjonelle så vel som ukonvensjonelle metoder du kan benytte for å markedsføre og presentere ditt arbeid for ulike grupper og publikum.

Ta med en eller to uredigerte dokumentariske serier (digitalt eller print). Ta også med et utvalg av dine favorittmagasiner, både nettmagasiner og fysiske blader er aktuelle. Som deltaker vil du også designe en lay-out for et tenkt magasin. Etter endt workshop kan du bruke denne for å promotere eget arbeid.

Om workshopholderne
Mauro Bedoni ble født i Italia i 1979, og er utdannet i fotojournalistikk ved Universitetet i Padua. Som fotojournalist har han jobbet for flere italienske bildebyråer, hovedsakelig med fotografi til nyhetssaker. Hans arbeid om «Zmaj Orphanage» i Beograd, Serbia, i samarbeid med NGO som en del av arbeidet for å beskytte barn som ofre for krig, ble utstilg i både Frankrike og Italia. Som fotograf for Fabrica, Bennettons kommunikasjonssenter, gjorde han en serie av monografiske bildeguider for den italienske regionen Veneto. Før han begynte som bilderedaktør i Colors Magazine i 2007 jobbet han som kunst, film og musikkredaktør for RAINews24, som er Italias nasjonale tv-stasjon. Siden 2007 har han blitt invitert til å undervise og holde foredrag i flere universiteter og kunstskoler rundt om i verden. Han har arbeidet som porteføljekritiker i et antall internasjonale fotofestivaler, og vært med i juryen i PDN Photo Annual 2010, 2012 Angkor photo workshop og 2013 CENTER Project Launch Grant. Mauro ble også nominert  til årets bilderedaktør under Lucie Awards i 2011.

Amber Terranova er for tiden fungerende kreativ leder ved Bilder Nordic School of Photography. De siste fire årene har hun arbeidet som bilderedaktør i Photo District News (PDN), som har vært ansett som bransjens ledende magasin for profesjonelle fotografer i over 20 år. PDN skriver om alt fotografer trenger å vite for å overleve i markedet i dag; fra markedsføring og råd rundt det å drive bedrift til lovmessige forhold og mye mer. Før hun begynte i PDN jobbet Amber for magasiner som New York Magazine og Outside Magazine. Hun har juriert nasjonale fotokonkurranser, blant annet Review Sante Fe, Photolucida’s Critical Mass, International Photography Awards, Light Work Student Competition, Worldwide Photography Gala Awards, Center for Fine Art Photography’s Red competition og Tierney Fellowship. I tillegg til å gjesteforelese på forskjellige skoler og arbeide med porteføljekritikk, holder Amber også flere internasjonale workshops.