ETTER STUDIET – KARRIEREMULIGHETER

Det er i dag fullt mulig for dyktige og innovative mennesker å slå gjennom som fotograf på den nasjonale eller globale arena. En fotograf som har gode ideer og solide prosjekter, evner å utnytte nye kommunikasjonskanaler samt utøver et sterkt engasjement til yrket, vil med en egen identitet og stemme finne sitt publikum. Utdanningen på Bilder Nordic søker å gi deg muligheten til å utvikle disse evnene.

Flere av våre tidligere studenter har allerede markert seg i både i inn og utland, og i samarbeid med magsinet FOTOGRAFI, har vi en fast spalte der vi presenterer et knippe av disse.  Dette kan gi deg et innblikkk i hvilke muligheter du har som fotograf etter endt utdanning.


Yoo Sun arbeider med motefotografi, og har assistert motefotograf Dusan Reijin i New York over 4 år. Han har jobbet med kunder som Gucci, Vogue, Numero, Helmut Lang og Lancome.

Les mer om Yoo her.

 


Lars Håberg veksler mellom livet som dokumentarfotograf og fotolærer. De siste to årene har han pendlet mellom Førde og Vestbredden for å dokumentere en annen side av konflikten enn den brutale versjonen vi vanligvis ser i media.

Les mer om Lars Håberg her.

 

Oda Berby begynte allerede i studietiden å få oppdrag, og eksamensprosjektet hennes var en kampanje for merket Mardou & Dean, som ble utstil på Koma under Oslo Fashion Week. Blant gjestene på åpningsfesten var redaktøren for norske Elle, Signy Fardal, og Oda ble invitert til å vise porteføljen sin for redaksjonen. Deretter kom oppdragene, både for Elle, Det Nye og SVA, men også for andre designere – blant andre Cecilie Melli.

Les mer om Oda Berby her.

 

Anne Helene Gjelstad jobbet som designer i 25 år, men bestemte seg så for å bli fotograf. 2 år etter endt fotografutdannelse kan hun vise til seks utstillinger, en bokutgivelse og gull i Norges gjeveste konkurranse for reklamefotografi, Gullsnitt.

Les mer om Anne Helene Gjelstad her.


Alexander Habesland reiste rett til Milano etter endt fotografutdannelse, med mål om å jobbe internasjonalt som motefotograf. Ett år senere er moteseriene hans publisert i Vogue, Elle, samt flere norske magasiner.

Les mer om Alexander Habesland her.Joakim Andreassen har fler reisedøgn enn hjemmedøgn med kameraet på slep. Som en av få i Norge har han spesialisert seg på sykkelsport – en nisje som sender han verden rudtn på oppdrag. På kundelista hans står blant andre Adidas, Oakley og Red Bull, og han har hatt fem coverbilder på verdens største sykkelmagasin.

Les mer om Joakim Andreassen her.

 

Jimmy Linus har valgt et liv som frilanser etter studiene på Bilder Nordic School of Photography. Han er i dag fast frilanser for D2 og Dagens Næringsliv, og har portrettert alt fra Knausgård til prinsesse Märtha Louise. Men det er drømmen om dokumentarfotografi som henger høyest.

Les mer om Jimmy Linus her.

 


Solveig Selj har ett år etter utdanning blitt et av de heteste nye navnene innen motefotografi i Norge. Hun har hatt moteserier i Costume, Det Nye, SVA, Dmoda, Heart Magazine og Vanity Teen for å nevne noen. Hun kan også pryde seg med to musikkvideoer på MTW, samt tittelen Nikon-ambassadør.

Les mer om Solveig Selj her.