ALUMNIPROSJEKT: «FØRST OG FREMST BARN» med Rebecca Jafari for Redd Barna

Da Rebecca Jafari flyttet tilbake til Oslo etter flere år i utlandet lette hun etter et kreativt og spennende fotomiljø hvor hun kunne utvikle seg fotografisk. For Rebecca var Bilder Nordic midt i blinken, og hun gjennomførte det halvårige studieprogrammet ved Bilder Nordic høsten 2010.

Etter studietiden begynte hun å jobbe som fotograf for forskjellige organisasjoner. Hun begynte i Røde Kors, hvor hun gjorde en fotodokumentar på helsesenteret for papirløse flyktninger, deretter i Redd Barna, hvor hun siden august har jobbet med fotoprosjektet «Først og fremst barn».

 

«Å vente betyr alt. Jeg føler at det er hverdagen min på en måte. At det er veldig spesielt»  

Gjennom en periode på et halvt år har vi fulgt barn og unge som bor på asylmottak. Utstillingen «Først og fremst barn» består av fotografier av deres hverdag og utdrag fra samtaler med barna.
Utstillingen er en del av Redd Barnas kampanje som ønsker å øke forståelsen for situasjonen til barn som søker asyl i Norge.

Åpningen vil finne sted mandag 11.mars kl. 12.00 på Caféteatret i Oslo, 

Hollendergata 8.

Utstillingen vil åpnes av generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang. Videre vil det bli visning av ”Prinsesse på asylmottak” – en 4 minutters reise i lyd og bilder, og kulturelt innslag ved Sarah Ramin Osmundsen. Etter programmet som varer i ca. 30 minutter er det anledning til å gå rundt å se på utstillingen. Det blir servert lunsj og kaffe.

Fotoutstillingen vil være åpen hele uken. Tirsdag – søndag: 10–18 (lørdag stengt). 

Vi håper dere har anledning til å komme på åpningen og vi ville satt pris på om du/dere gir en tilbakemelding på e-post: tirill.sjovoll@reddbarna.no innen 5. mars. 

Velkommen!

 

Med vennlig hilsen,
Redd Barna